Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kedd délután egy endrefalvai családi ház udvaráról elloptak egy autót. A rendőrök forrónyomon beazonosították azt a 24 éves helyi lakost, Sz. Zsoltot, akit az autólopással gyanúsítottak. Kiderült, hogy Zsolt még hétfő éjjel bement a ház területére, és az ott parkoló nyitott kocsiba beült, pénzt keresett benne, de azt nem talált. Ezután a kaput kinyitotta, a kocsit az utcára tolta, és a benne hagyott kulccsal beindította. 

  Zsolt Endrefalva közelében a földutakon közlekedett, majd miután a kocsi lerobbant, fűvel letakarta, azt gondolta, hogy másnap visszaviszi.

  álca
  Fotó: Police.hu

  Az eltakarás nem sikerült tökéletesen, lopás miatt indítottak ellene eljárást.

 • 14520343 1252004474873525 5803418589226375241 n

  Hosszú Katinka megosztott pár fotót az előző olimpiákról, ezek szerepeltek az akkreditációs kártyáján. 

  15 éves volt, amikor az athéni olimpiára kijutott, 2008-ban, Pekingben már a döntőbe várta mindenki 200 és 400 vegyesen, de lemaradt róla. Londonban pedig nem tudott érmet szerezni, pedig világbajnokként érkezett. 2016-ban 3 arany és 1 ezüst lett a jutalma.

 • Itt fogják ugyanis kiállítani a róla készült festményt a Meg fogsz gyógyulni! című nagy és átfogó drMáriás-kiállításon a Zsolnay Negyedben.

  Képernyőfotó 2016-09-28 - 9.58.33.png

  A további festményeken olyan híres emberek láthatók, mint Rákosi Mátyás meztelen kopasz nőként, Horthy háttal Magritte, Habony Árpád viszont harcosan Malevics stílusában vagy L. Simon László, mint kékszakállú herceg. A Zsolnay Negyedben egyébként nemcsak régi, hanem új képek is lesznek, és egészen november végéig lehet majd megnézni őket. 

  01 Habony Malevics mutermeben

  Sőt, lesznek felolvasások is: drMáriás eddig megjelent két verses- és hét prózakötetéből Ladik Katalin, Fábry Sándor, Keresztury Tibor, Waszlavik Gazember László, Lovasi András, Lévai Balázs és Rátgéber László olvasnak fel. Maga Rátgéber nyitja meg a kiállítást is, és nyilván lesz Tudósok koncert is.