Ákos, Bátor
1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Magyar idő szerint hétfő reggel ért véget az idei Oscar-gála, és az internet azóta is attól hangos, hogy hogyan fordulhatott elő akkora baki, hogy Warren Beatty és Faye Dunaway véletlenül a Kaliforniai álmot jelentette be győztesként, és csak a nagy hálálkodás közepette derült ki, hogy valójában a Holdfény nyert.

  Kínos ügy, de annyi pozitív hozadéka máris van, hogy producerből akkora sztár még sose lett, mint a Kaliforniai álom nevében az Oscart átvevő Jordan Horowitzból, aki aztán maga hívta fel a színpadra a valódi győztes kollégákat. Szerencsére az igazi nyertes nevét tartalmazó levelet a kamerába is jól belemutatta, úgyhogy nyilván egy csapásra mém is lett az erről készült pillanatfelvételből. Az internet népe rögtön oda is adta az Oscart a Space Jamtől kezdve a Batman vs Supermanig mindennek, még Hillary Clintonról is kiderült, hogy valójában ő nyert:

  A Mashable válogatásában lehet még nézelődni, de ha inkább megcsinálná a saját verzióját, itt a tiszta lap, amivel indulhat:

  oscars
 • Mármint a következő francia elnök, ha már amerikai a szabályok értelmében nem lehet. Több tízezren írták alá az online petíciót, és Párizs utcáin egyre több ilyen plakát tűnik fel:

  A dolog nyilván vicc, és azoknak a frusztrációját hivatott illusztrálni, akik szerint az idei francia választáson csak rossz és még rosszabb jelöltek vannak. De ha az egy hónapja munkanélküli Barack esetleg nem vállalja, vagy valami mondvacsinált állampolgársági ügyön elbukik a projekt, esetleg megkörnyékezhetné egy magyar párt is 2018-as jelöltnek. (via)

 • Kenyában szárazság van, ami miatt eléggé szenved mindenki, és a mindenkibe értsük bele a Tsavo nemzeti park elefántjait is. Egy Patrick Kilonzo Mwalua nevű fickó gondolt egy nagyot, bérelt egy tartálykocsit, és nekiállt vizet hordani nekik. Egy forduló 250 dollárjába kerül és 12 ezer liter vízzel enyhíti az állatok szomját. Az internet népe eddig 200 ezer dollárral állt az ügy mögé, ha olyanja van, ön is beszállhat az adakozásba itt.

 • Az üldözés persze nem volt komoly, két okból sem. Egyrészt mindketten a 2017-es tokiói maratoni futás résztvevőiként indultak, másrészt a szőlőnek beöltözött hölgy lábbelije nem igazán alkalmas a futásra, gondolom, könnyű volt őt beérni. Hogy mindketten teljesítették-e a távot, vagy csak beugrottak poénkodni egyet, nem tudjuk.