János, Pál
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai Ricky Hand elég gyomorforgató módon kívánt bosszút állni a bíróságon, amiért fegyveres rablásért negyven évre ítélték -írja az Uproxx. Cellájában hetekig gyüjtötte vizeletét és székletét, amiből a megfelelő motozás hiányában négy üveggel is bejuttatott a tárgyalására, és amit elkezdett szétfröcskölni az ítélethirdetés után. 

  A férfi negyven évet kapott és szerinte korábbi kábítószerfüggősége vette rá arra, hogy raboljon. A bíróság szerint a börtönben minden segítséget meg fog kapni, hogy ne legyenek kábítószerproblémái, ráadásul a negyven év elég enyhe ítélet, mert csak hét esetben tudták bizonyítani bűnösségét, egyébként harminc másik rablással is gyanúsították. Az ítélet hosszán kiboruló férfi azonban most három másik pontban is el lesz marasztalva az akciója után. 

  Erősebb idegzetű olvasóinknak itt egy videó az esetről. 

 • A Converse klasszikus tornacipőjét nem csak a sportolók használják  előszeretettel, hanem zenészek is, akik hamar rájöttek, hogy ha egy cipőben lehet kosarazni, az valószínüleg elég kényelmes színpadon is, ahol normális esetben - a dobosokat kivéve - elég sokat rohangál egy zenész. A Converse éppen ezért meg mert amúgy is összenőtt a cipőjük a rock zenével, jóideje nagy hangsúlyt fektetett zenekarok szponzorálásába is. Ezt gondolták most egy kicsit tovább, és kifejlesztettek, valamint bepítettek egy olyan szenzort, aminek a bekötésével wah pedállá alakul a cipő. Mondjuk esőben gondolom nem nagyon szabad vele rohangálni, meg talán annyira nem is tartós egy szenzor, amin az ember naponta tapos, úgyhogy egyelőre ez inkább egy különleges alkalmakra kifejlesztett vicces cipő, mint mindennapi viselet, de az ötlet maga bomba így is. 

 • Gondolom ön is sokszor hallotta ezt a mondatot a szüleitől. Lehet, hogy a Fülöp-szigeteken mások a nevelési szokások, de az is, hogy André Manguba elengedte a füle mellett az ominózus mondatokat. Az az egy biztos, hogy kreatívabban rendezgetia  tányérján a spagettit és a kecsapot, mint ahogy én tettem anno a bebűtésztával.

 • Péntek óta megy a fejvakargatás és a teorizálgatás, hogy mégis miért szavazták meg a britek, hogy kiadósan tökön szúrják magukat, és kilépnek az EU-ból. Most pedig újabb adatok bizonyítják, amit eddig is sejteni lehetett, azaz hogy nem igazán a gazdasági racionalitás lesz a dolog nyitja.

  Az EU-ból való kilépésre voksolók aránya az adott brit régió által az EU-ba exportált kibocsátáshoz viszonyítva.
  Az EU-ból való kilépésre voksolók aránya az adott brit régió által az EU-ba exportált kibocsátáshoz viszonyítva.
  Grafika: John Burn-Murdoch

  A fenti grafikon ugyanis azt ábrázolja, hogy pont azokon a brit területeken szavaztak a legtöbben a kilépésre, ahol a legnagyobb a térség gazdasági függése az EU-tól. 

  Más adatok szerint is elég nagy önsorsrontás történt, ugyanis a kilépést javarészt a munkásosztály támogatta; miközben a kilépés mellett kamányolók pont azt ígérik, hogy majd jól lebontják a munkajogi védelmet biztosíti EU-szabályokat, amivel persze a munkásosztály szívja meg a legjobban.

  Amiből következik, hogy a következő hetekben-hónapokban kismillió szociológiai értekezést olvashatunk majd erről az egészről.