Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pedig tök kézenfekvő lett volna, ha már az idei évad elején főszerepet kapott a főgonosz Negan kedvence, a Lucille névre hallgató szögesdróttal kivert baseballütő.

  Az MLB-csapatok mostanában kezdték meg a szezon előtti edzőtáboraikat, nekik küldött egy rakat Lucille-t a marketingosztály, mi pedig csak tapsolni tudunk az ötletért.

  C44UHs2VUAAdXBx
  Fotó: Twitter

  A képen az LA Dodgers sztárja, Yasiel Puig menőzik az ajándékkal az öltözőben, de a Nationals legjobbja, Bryce Harper még a pályára is kivitte magával párat lendíteni.

 • A Nyíregyházi Állatkert büszkén posztolta a Facebookon, hogy milyen szépen cseperednek az oroszlán kölykök.

  Kókusz tavaly augusztus végén született, mivel a mamájának elapadt a teje, Herlicska Anikó állatgondozó kezdte el táplálni. Anikóval nemrégiben riportot közölt a Szon.hu, amiben elmondta, hogy korábban már kivette a rését két oroszlán neveléséből is, és nem okozott gondot neki a kétóránkénti etetés. Az azóta Kókusz névre keresztelt kölyköt cicukának nevezte el, és három nap alatt rászoktatta a cumisüvegre.

  Hamarosan már húsz karommal ragaszkodott a cumihoz, alig lehetett elvenni tőle. Az anyja nyelvét utánozva törülközővel dör­göltem a pocakját, és amikor a Viktória-házba került, készségfejlesztő játékokkal, labdákkal igyekeztem mozgásra bírni, előhívni a ragadozóösztönt. Három hónapos korától húst eszik, és egy fajtársat is kapott, hogy kevesebb emberi hatás érje, visszailleszkedhessen az oroszlánok közé. Nem Kókusz volt az eddigi legnagyobb kihívás a munkám során, de bizonyos, hogy megérintett ez a mesebeli lény

  – mesélte Anikó a lapnak.

 • Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország verekedéseket fog provokálni a szórakozóhelyeken a balti államban állomásoztatott NATO-katonák között, ezzel lejáratva őket a helyi lakosság előtt.

  Mikk Marran, az észt védelmi minisztériumnak alárendelt hírszerzési részleg igazgatója szerint "nyolcszáz fiatal brit katona lesz Észtországban. Ezek az emberek a támaszpontjaik és a városok között fognak ingázni. Valószínűleg italozások is lesznek a pubokban. Nem zárhatjuk ki a verekedéseket sem".

  A hírszerző szerint

  az orosz hírszerző szolgálatok az úgynevezett "mézes csapda", vagy ahhoz hasonló taktikához folyamodhatnak, vagyis nőket küldenek kocsmai verekedések kiprovokálására a NATO-katonák közé, hogy huligánoknak állítsák be őket. Emellett a hírszerzés által beszervezett nők hozzáférést szerezhetnek katonák közösségi oldalaihoz, hogy zsarolhassák őket. 

 • Névtelen

  Undorító, penészes epezselé - első látásra így jellemezhető az a száznapos tojás, amit kollégánk, Szabó János (a Bakancslista - Kéktúra sorozat vágó-operatőre) megpróbált legyűrni burmai útján, ahonnan most érkezett haza. Vajon sikerült-e neki? Nehéz megmondani, mert még nézni is tereh.

  A száznapos tojás vagy ezeréves/fermentált tojás kínai ételkülönlegesség. Alapanyagul nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás (esetleg fürjtojás) szolgál, ezt három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előétel, szójaszósszal ill. ecettel és gyömbérrel kínálják. (wikipédia)