Péter, Pál
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A tavasz egyik nagy netes őrülete volt az elmúlt 100 év vagy elmúlt valahány évtized férfi/női/magyar/stb. szépségideáljait bemutató videókat készíteni (pl. ilyet vagy ilyet). A Mashable most előrukkolt a hasonló trendbe illeszkedő videók eddigi legjobbjával: a corgi szépségideálokat bemutatóval.

 • A Béke utca és a Petneházy utca sarkán történt balesetben egy házfalnak csapódó, kisodródó autó a tűzcsapot is ledöntötte, olvasónk fotóján látható, hogy áll a víz a közelben.

  Kerestük a mentőket, amint többet megtudunk, frissítjük a posztot.

  index
  Fotó: Olvasónk, László
 • Elvitték a Skandináv lottó főnyereményét, egy valaki 171 441 250 forintot nyert. A 6 találatosokra 238 585, az 5-ösökre 5424 forintot fizettek, a 4 találat pedig 1125 forintot ért.

  A következő számokat húzták ki, a 22-es mindkettőben szerepelt:

  • Első számsorsolás: 13 (tizenhárom), 15 (tizenöt), 16 (tizenhat), 20 (húsz), 22 (huszonkettő), 32 (harminckettő), 34 (harmincnégy)
  • Második számsorsolás: 4 (négy), 12 (tizenkettő), 17 (tizenhét), 19 (tizenkilenc), 22 (huszonkettő), 27 (huszonhét), 30 (harminc)
 • Ön is mindig azon izgul, amikor repülőútra indul, hogy csak ne kavarodjanak el a csomagjai? Hát, biztos nincs egyedül, de ha a statisztikákat nézzük, akkor erre az esély elég kicsi.  A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. közleménye szerint tavaly 3,5 milliárd utas fordult meg a világ repterein és összesen 23,1 millió csomag keveredett el, vagyis 

  ezer utasra csak 6,5 elkeveredett poggyász jutott. 

  Régen az arány sokkal rosszabb volt, 2003-ban még fele ennyi utas és kétszer ennyi elveszett bőrönd volt a rendszerben.  Izgulni akkor sem kell, ha nem érkezett meg velünk együtt a bőröndünk, az elkeveredett csomagok 79 százaléka ugyanis csak késve érkezik és átlagosan 1,76 nap alatt már meg is kapja a tulajdonosa. A csomagoknak csak 6 százaléka veszik el, 15 százaléka pedig megrongálódik az út során. 

  Az elkeveredett bőröndök viszont nemcsak az utasokat, de a légitársaságokat is eléggé idegesítik, ugyanis elég sok pénzbe kerül megkeresni és aztán az utashoz szállítani a késve érkező poggyászt. Tavaly ez 2,3 milliárd dollárba került a világ légitársaságainak.