Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • szell-ora
  Fotó: Németh István Emánuel

  Akárhogy is dolgoznak rajta szívvel, lélekkel és jó érzéssel, csak nem akar pár napnál hosszabb ideig egyhuzamban működni a Széll Kálmán téri óra. A leleményes magyarok próbáltak már mindent, odaragasztottak már mindenféle faliórákat, egyszerre tucatnyit is, de a rendszerhibát - a működő órát a téren - szerencsére mindig sikerült hamar kikalapálni.

  Most viszont megérkezett a megoldás, aminél lehetetlen jobbat, szebbet, kifejezőbbet, művészibbet, emberibbet kitalálni, és ami ötvözi a pontos idő luxusát a kortárs performanszművészettel. Ha nem kéne dolgoznom, kiszaladnék egy székkel a Széll Kálmán térre, és egész nap figyelném, ahogyan telik az a rohadt idő. És hogy meddig bírja az ismeretlen, de zseniális művésznő.

  (Köszönjük a képet Németh István Emánuelnek.)

 • Nem megszokott látvány, hogy valaki kiül napozni, lángost, meg hekket enni, esetleg limonádét szürcsölni Óbudán a Fő térre. Főleg nem februárban. De végül is lehet szép az idő akkor is. Mondjuk horgászásra, meg a kajakozásra nem nagyon van épkézláb magyarázat ugyanitt.

  A nem épkézláb viszont az, hogy a FÁK a Rómain csoport tüntetést szervezett az óbudai önkormányzat elé, hogy rábírják a polgármestert:

  lépjen fel az itt élő 55.000 ember biztonságáért és a környék egyedülálló természeti értékéért, a Római-partért.

  Mint közleményükben írják, "Óbuda polgármestere nem nyilvánít véleményt, látszólag nem törődik sem a helyiek védelmével, sem a part sorsával. Az életüket, vagyonukat és a Rómait féltő helyiek ezért elvitték a Római-part hangulatát a polgármesteri iroda elé, hogy felhívják a helyi vezető figyelmét: az ő felelőssége is, hogy milyen megoldás készül a csillaghegyi öblözet védelmére."

  A FÁK a Rómain csoportról és a céljaikról itt tudhattok meg többet.

 • Pedig tök kézenfekvő lett volna, ha már az idei évad elején főszerepet kapott a főgonosz Negan kedvence, a Lucille névre hallgató szögesdróttal kivert baseballütő.

  Az MLB-csapatok mostanában kezdték meg a szezon előtti edzőtáboraikat, nekik küldött egy rakat Lucille-t a marketingosztály, mi pedig csak tapsolni tudunk az ötletért.

  C44UHs2VUAAdXBx
  Fotó: Twitter

  A képen az LA Dodgers sztárja, Yasiel Puig menőzik az ajándékkal az öltözőben, de a Nationals legjobbja, Bryce Harper még a pályára is kivitte magával párat lendíteni.

 • A Nyíregyházi Állatkert büszkén posztolta a Facebookon, hogy milyen szépen cseperednek az oroszlán kölykök.

  Kókusz tavaly augusztus végén született, mivel a mamájának elapadt a teje, Herlicska Anikó állatgondozó kezdte el táplálni. Anikóval nemrégiben riportot közölt a Szon.hu, amiben elmondta, hogy korábban már kivette a rését két oroszlán neveléséből is, és nem okozott gondot neki a kétóránkénti etetés. Az azóta Kókusz névre keresztelt kölyköt cicukának nevezte el, és három nap alatt rászoktatta a cumisüvegre.

  Hamarosan már húsz karommal ragaszkodott a cumihoz, alig lehetett elvenni tőle. Az anyja nyelvét utánozva törülközővel dör­göltem a pocakját, és amikor a Viktória-házba került, készségfejlesztő játékokkal, labdákkal igyekeztem mozgásra bírni, előhívni a ragadozóösztönt. Három hónapos korától húst eszik, és egy fajtársat is kapott, hogy kevesebb emberi hatás érje, visszailleszkedhessen az oroszlánok közé. Nem Kókusz volt az eddigi legnagyobb kihívás a munkám során, de bizonyos, hogy megérintett ez a mesebeli lény

  – mesélte Anikó a lapnak.