Emánuel
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miközben több száz kilométerre Budapesttől javában dörögtek az ágyúk a keleti és a déli fronton, a Duna-korzón ugyanúgy tömve voltak a kávéházak, mint békeidőben.

  manda

  Ez a vélhetően 1915-ös filmfelvétel, ami most Az első világháború napról napra nevű Facebook-oldalon tekinthető meg, mindössze másfél perces, de fantasztikus kordokumentum, és ha nem látnánk ennyi egyenruhát, fel sem merülne, hogy egy háborúban álló országról beszélünk.

  Bónuszként feltűnik a videón 1.17-nél a kor népszerű filmszínésze, Huszár Pufi is, amint joviálisan trécsel valakivel: ő a némafilm-korszak sztárja volt, arról pedig a mai napig nem született konszenzus, hogy a negyvenes évek elején Tokióban halt-e meg, útban Amerika felé, ahová a magyarországi zsidóüldözések elől menekült, vagy még előtte a szovjet hatóságok szedték le a transzszibériai vasútról, és zárták munkatáborba, ahol belehalt a nélkülözésekbe.

 • A Girls Aloud egykori tagja, de az X Factor zsűritagjaként is ismert Cheryl és a nála tíz évvel fiatalabb Liam Payne (a One Direction fiúcsapat tagja) kisfia szerdán született meg, és három teljes napig sikerült is eltitkolniuk ezt a nyilvánosság és a bulvársajtó elől.

  A 33 éves Cherylt második férje után még Cheryl Fernandez-Versininek hívják, de még többen ismerik Cheryl Cole-ként abból az időből, amikor még az egykori angol válogatott futballista, Ashley Cole felesége volt. Az ő terhességéről pár hónapok óta pletykáltak, mielőtt februárban egy nyilvános fotósorozattal üzent volna mindenkinek. Azt is tudni vélik, Cheryl azért titkolta sokáig a hírt, mert a korábbi kapcsolatai balul végződtek, és nem akarta, hogy a mostanit is elkiabálják.

  Szombat este aztán a brit pop álompárjának mindkét tagja bejelentette a hírt az Instagramján, ezzel évekre megvan a stabil téma a Daily Mail és a Sun számára, hiszen Cheryl már a Girls Aloudban is a legjobb csajnak számított, Payne pedig milliós női rajongótáborral rendelkezik, kettejük kisfia egész biztos minden brit újságolvasót érdekel majd.

 • Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy igazi viccmester! A múltkor megpofozta és lediktátorozta Orbán Viktort, most pedig a BBC készített interjút vele, minden jel szerint azután, hogy meghúzta a móka kólás flaskáját, ugyanis az interjú ezekkel a mondatokkal kezdődik:

  C7q1b0hU8AAkyko

  A BBC riportere Katya Adler a 60. születésnapját ünneplő Európai Unió kapcsán arról kérdezi Junckert, hogy mit szól ahhoz, hogy az Egyesült Királyság nélkül fognak ünnepelni. Magyarul lefordíthatatlan a vicc, de az "elephant in the room" kifejezés arról szól, hogy van egy látványos, mindenki számára nyilvánvaló probléma, amiről senki nem szeretne beszélni.

 • Fotó: Huszti István
  Fotó: Huszti István

  A Publicus szombaton publikált párt- és politikusnépszerűségi eredményeit bújva jöttek szembe az alábbi arányok, amelyek a vezető magyar politikusok ismertségére vonatkoznak: 

  • Orbán Viktor: 96%
  • Gyurcsány Ferenc: 95%
  • Vona Gábor: 92%
  • Botka László: 81%

  Botka és Vona számait még értem, de a másik két adatot látva az emberben azért felmerül, hogy mégis kik lehetnek azok a honfitársaink (a reprezentatív felmérés szerint 4 illetve 5 százaléknyian vannak), akik

  soha a büdös életben nem hallottak még Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről?

  Kínzó kérdés ez, segítsenek megtalálni a választ rá!

  Mi lehet az oka, hogy valakik nem ismerik Orbánt vagy Gyurcsányt?

  • 2677
   Fogalmam sincs, de irigylem őket.
  • 1071
   Ezek az emberek (ezerből húszan) mind vicceltek a válaszadáskor.
  • 283
   Szó szerint egy kő alatt éltek az elmúlt közel 30 évben.
  • 271
   Súlyos memóriazavarral küzd a lakosság néhány százaléka.
  • 167
   Remetékről beszélünk, akiknek valahogyan mégis van vezetékes telefonjuk.