Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nincs másfél perc, mégis milyen szép kerek történet bontakozik ki előttünk. Ugyan a kiváltó ok nem tiszta, rablás, vagy inkább bosszú lehet az indok, amiért nekiáll a pulóveres ember betörni az üveget, de aztán jön a bátor hős (Te mit csinálsz? Mitmicsánolok? Micsánokmivan, pofázol, zavar? Ja, zavar. Zavarbaszod, anyádbamennyémicsinálok, összetörlek, stb.), és végül a karma, jó éjszakát gyerekek.

 • Ha megszámolja, máris elkezdte az edzést az Európai Madármegfigyelő Napokra, amit idén szombaton és vasárnap rendeznek meg azzal a céllal, hogy információkat gyűjtsenek az őszi madárvonulásról az emberek segítségével.

  A program magyarországi koordinátora az idén is a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, akik arra kérnek mindenkit, hogy csatlakozzanak a programhoz, ugyanis ez egy játékos verseny is az országok között, ahol a helyszínek, a résztvevők és a megfigyelt madarak száma alapján dőlnek el a virtuális dobogós helyek. Magyarország általában előkelő helyen, az első ötben szokott szerepelni. Az összesített eredmények évről évre elképesztő számokat mutatnak:

  tavaly 40 országban, 1070 helyszínen mintegy 5,8 millió madarat figyelt meg a 24 ezernél is több résztvevő.

  Az MME idén országszerte 16 megyében és a fővárosban, 50 helyszínen várja az érdeklődőket a hétvégén, ezekről az egyesület honlapján lehet tájékozódni. A programok között távcsöves madármegfigyelés, a helyszínek felén pedig madárbefogás és -gyűrűzés is szerepel. De a magyar eredmények gyarapításához nem csak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki, bárhol megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait, az  adatokat ide lehet feltölteni.

 • A rendőrség kiadott egy rövid felvételt, amiből két tanulságot érdemes levonni:

  • aki vasúti váróteremben alszik el, és a farzsebében tartja a telefonját, az inkább háton fekve szundikáljon, mert úgy nehezebb meglopni;
  • a vasúti várótermek be vannak kamerázva, ezért aki ott lop, azt valószínűleg el fogják kapni.

  Az augusztusban készült videón kigombolt ingben látható 47 éves gyáli lakos utóbbit valószínűleg egy életre megtanulta. Kifosztással vádolja a rendőrség. (Police.hu)

 • MV5BNzQ0OTkzNGYtZGYxMi00YWVhLTkyOTAtNWNkY2Y2MDM0MzJmXkEyXkFqcGde

  Sem a nézők, sem a kritikusok nem szerették Darren Aronofsky új filmjét, az anyám!-at (mi sem tartozunk a kivételek közé, lásd a kritikánkat), amit egyébként a rendező igazán érett, épeszű felnőtt módjára reagált le, és közölte, hogy akire nem hat a filmje, annak nincs is pulzusa. A sok negatív véleményt azóta már egy valamivel higgadtabb vagy intelligensebb marketinges is kihasználta, és készült egy olyan plakát a filmhez, amelynek egyik oldalán, Jennifer Lawrence arcának sértetlen felén a szuperlatívuszok olvashatóak, a másikon, a sebek mellett meg a negatívabb kritikák részletei, mondván, az legalább biztos, hogy ennél ellentmondásosabb film jó ideje nem volt (ami egyébként egészen biztosan nem igaz).

   De egy igazi nagyágyú is Darren Aronofsky segítségére sietett: a világ ma élő talán leghíresebb képzőművésze, Marina Abramovic közölte a rendezővel, hogy őt érzelmileg nagyon megérintette a film, amelynek hangkulisszája hihetetlenül innovatív volt. (Más kérdés, hogy általában akkor szokás egy film hangját dicsérni, ha az ember tényleg a világon semmi másról nem tud jót mondani, de Abramovic esetében valószínűleg nem ez a helyzet.)

  "A hetvenes években az én összes munkámat is vacaknak tartották. A kritikusok nagyon lehúzták őket, most viszont már történelminek és úttörőnek tartják. (...) Azt hiszem, ha ez a generáció nem is, a következő majd megérti a filmedet. Egy jó műalkotásnak sok élete van" - írta a Facebookon Abramovic, aki egyébként az Indexnek adott interjújában szintén azt mondta: "Ha hallgattam volna akár a rossz, akár a jó kritikákra, most nem lennék sehol."