Fülöp, Evelin
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Méghozzá Párizsban. Ez azért nagy szám, mert ez a szám tette őket híressé, és nyilván annyira utálja a zenekar, hogy évek óta nem voltak hajlandóak élőben eladni. Most viszont úgy tűnik, megtört a jég, Thom Yorke annak a csávónak dedikálta a Creepet, aki egyfolytában ezt a dalt követelte a számok között. A közönség reakcióit elnézve, nem csak ő örült neki. 

    A Radioheadnek nemrég jelent meg az új albuma, a Moon Shaped Poolról itt írtunk bővebben

 • Európa országai bruttó nemzeti jövedelem szerint színezve.
  Európa országai bruttó nemzeti jövedelem szerint színezve.
  Grafika: howmuch.net via Portfolio

  Persze ezt eddig is lehetett tudni, de ennyire egyértelműen az ember képébe nyomva még jobban fáj. 

  A howmuch.net négy jövedelmi kategóriára osztotta a világ országait, és eszerint színezte ki a térképet: a zöld a leggazdagabb,  fejenként több mint 12.746 dollárt kereső csoport, a sárga a második, 4.126 és 12.746 közötti, a narancs pedig a harmadik, 1.046 és 4.125 közötti jövedelmű országoké. (A negyedik kategóriára, az 1.046 alatti egy főre eső jövedelemre Európában szerencsére nincs példa.)

  Amint a térképen is látszik, ebben a csoportosításban Magyarország csak a második kategóriába került be, miközben Szlovákia, Horvátország és Lengyelország is befért a leggazdagabbakhoz, Szlovéniáról és Csehországról nem is beszélve.

  És bár nem sokkal csúsztunk le, még csak azt sem mondhatjuk, hogy direkt kitoltak velünk, hiszen a Világbank kategorizálását használja a térkép. És az adatokból az is kiderült, hogy a világ országainak 32 százaléka az első kategóriába tartozik. 

 • A tibetiek sem, pedig ők eléggé hozzászoktak a hideghez. Az alábbi remek videót a Himalájában tevékenykedő Csoma Szobája Alapítvány készítette, akik az elmúlt években rengeteg fejlesztést végeztek a 3800 méteres magassábban fekvő Zangla falucskában, és most anyagi stabilitásuk megszilárdításához közösségi finanszírozós kampányba fogtak:

  A projektetitt támogathatja,itt olvashat róla bővebben, itt lájkolhatja, ezen és ezen a linken pedig kollegánk első kézből származó beszámolóit olvashatja, illetvenézheti.

 • Mint az köztudott, Daniel Craig szögre akasztja az Aston Martint, úgyhogy ismét beindult a mindig heves érzelmeket kiváltó Bond-keresés. Volt már szó Idris Elbáról, most Tom Hiddleston tűnik a befutónak (na ne már!), de Gillian Scully ügynök Andersonért is kampány indult.

  Nekem viszont van egy sokkal, de sokkal jobb jelöltem, akivel az európai keresztény (meg rasszista, patriarchális, xenofób, stb.) kultúra védelmében azt is tudnánk biztosítani, hogy ne fekete, nő vagy vámpír legyen a következő 007-es, hanem egy stramm fehér férfi:

  lazar
  Kép: szarvas

  Hölgyeim és uraim,

  Lázár 007 János.

  A jelöltem mögött számos nyomós és jól alátámasztott érv áll, amelyek alapján teljesen egyértelműen ő a legmegfelelőbb ember a szerepre. Lázár ugyanis:

  • Jóképű, sármos, jó kiállású. Hamiskás mosolya bárkit levesz a lábáról!
  • Határozott, mindig felkészült. Abból is látszik, hogy egyszerűen nincs gyenge pontja, hogy se Rogán Le Chiffre Antal, se a magyar sajtó hírhedt ölebjei nem tudták még úgy istenigazából megszorongatni.
  • Aki látott már kormányinfót, tudja, hogy nem lehet sarokba szorítani, minden helyzetből kivágja magát, sőt azonnal visszatámad (és végső soron az egész Bond-franchise erről szól).
  • Szereti a luxust, jó ízlése van a hotelválasztásban.
  • Ápolja a brit arisztokrata hagyományokat, szeret vadászni.
  • Az előbbiból az is következik, hogy tud bánni a lőfegyverekkel.
  • Tapasztalt titkosügynök, hiszen ő felügyeli a hazai titkosszolgálatokat.
  • Nem rest nekimenni a rosszban mesterkedő szupergazdagoknak, elég csak Csányi Sándorral vívott csatáira gondolni.
  • Rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrég leleplezte Soros Blofeld Györgyöt is, aki a háttérből egy ördögi összeesküvés élén megpróbálta káoszba taszítani egész Európát. Hát kell ennél jobb ajánlólevél?
  • Bond általában a háttérben mozgó, homályos, de kifinomult szervezett bűnözői csoportok ellen harcol. Lázár előnye, hogy a kormányzatban, amelynek tagja, vannak olyan emberek, akik közel állnak olyan emberekhez, akik más emberek gyanúja szerint maguk is hasonló homályos, de kifinomult bűnszervezetekbe verődve hatalmas pénzeket szakítanak, és nagyon komoly hatalom összpontosul a kezükben. Állítólag. Ha pedig ismered az ellenséged módszereit, jóval könnyebb lefülelni őket! Állítólag. 
  • Az kicsit gáz, hogy nem tud ultizni és nyelveket se beszél, de ezen lehet segíteni, csak akarat kérdése.

  Reméljük, a Bond-producerek Daniel Craig után nem követnek el hasonló baklövést, és végre egy igaz délceg, és nem mellékesen magyar Bondot láthatunk majd a mozivásznon!