Pál
16 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kész, ennyi volt, átadta az albérletet, elindult az új kaland, ősz végéig biztosan Lisszabonban fog élni Oravecz Nóra. "Már jó ideje, hogy meghoztam a döntést, ami november óta várt arra, hogy meghozzam, erről az új könyvemben is olvashatsz. Végre kinyíltak a kapuk és tiszta a kép, tudom hogy hova kell mennem, és mihez kell kezdenem, júliusban mindent elárulok, és továbbra is követheted az utamat. Az már biztos, hogy novemberig a Web Summit konferencián dolgozom önkéntesként, amit novemberben rendeznek meg Lisszabonban." -írja Facebook-oldalán. Az írónő megnyugtatott mindenki: a blog megy tovább, csak a székhelye változott. 

 • Belaruszban rend van, a választásokon sem kell izgulni, hogy ide-oda szavaz a nép, az eredmény 22 éve egyértelmű: Alekszandr „Batyko” Lukasenko nyer. A nép a hivatalos eredmények szerint egy emberként rászavaz, jönnek is a sikerek, Belarusz rekordokat döntöget, ott van például az infláció, amit Európában senki sem tudott olyan magasra tornászni, mint a szovjet utódállam. Az elrugaszkodást nagyra értékelő országban igazán nem meglepő ezek után, ha akadnak olyanok, akik készek mindent úgy végrehajtani, ahogy az elnök mondja.

  „Önök tudják, mit csináljunk, hogyan, milyen célok érdekében. Minden nagyon egyszerű. Innováció, IT-technológia, privatizáció, egyebek, ez mind világos. Ezt már ismerjük. De a mi életünkben a lényeg egyszerűbb” – mondta a múlt héten a belarusz elnök.

  Annyi kell, hogy nekivetkőzünk és dolgozunk.

  – és a nép nekivetkőzött.

  kep3
  Fotó: stepashkamilashk / instagram

  Legalábbis az Instagramon megindultak a képek a meztelen dolgozókról, nincs az a laza casual friday, ami a minszki irodák nyomába érhetne. 

 • Mondjuk én nem jutottam el arra a szintre, mint azok, akikről a Ghostheads című dokumentumfilmet forgatták. Ők azok, akik beöltöznek, és gyakorlatilag Mikulásba oltott szuperhősökként viselkednek, kórházban látogatnak időseket, gyerekeket, van saját logójuk, autójuk, és még Dan Aykroyd és Ernie Hudson is csak elismeréssel tud beszélni róluk:

 • Púrhabbal megfojtott birka, kivégzett gólya, felgyújtott vadkacsa, ezek jutottak azonnal eszembe erről a hírről. Sajnos nekünk is vannak saját elmebetegeink, nem kell messzire menni az olyan kegyetlenségért, ami ezt a szerencsétlen teknősbékát is utolérte. Tuttle Illinoisban él, és őrült szerencséje van. Valaki még múlt ősszel úgy gondolta, fog egy hatalmas csavarhúzót és véget vet az életének. De a kb. 70 éves Tuttle megúszta, továbbsétált és a jótevőibe botlott, akik azonnal állatorvoshoz vitték.

  Az aligátorteknős nyugodtan tűrte a vizsgálatot, ami kiderítette, hogy nem csak a páncélján keresztül érte sérülés, de fél szemére megvakult és a koponyáját is betörték. A klinika egyik dolgozója vette magához és most, 9 hónappal a sérülései után szabadon is engedte őt. Az állatkínzót azóta is keresik.

  Via The Dodo