Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ma van a kávé világnapja, ebből az alkalomból ismerjék meg az Indexes kávégépet, ezt nyúzza a szerkesztőség éjjel-nappal. 

  Podos gép létére egész szép teljesítményt nyújt, bár kissé hőhiányos kávét készít, a piros Illy amúgy is elég szőke cremás, az én ízlésemtől kissé távol áll, határozatlan karakterű, kissé gyors lefolyású, ezen rátampereléssel próbálok segíteni. A tejhabosítója sem tökéletes, konzisztens mikrohab helyett forró tejet és nagy buborékos, kemény habot csinál.

  Ha érti a fenti kávés zsargont, remek programajánlataim vannak!

  Szombaton tartják a Kávézz Sopron! rendezvényt, szakmai programok, előadások, barista verseny, kóstolási- és vásárlási lehetőség várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

  Vasárnap Budapesten rendezik a Kávé Napját, a Kazinczy utcai Tesla Budapest épületében és udvarán. kávéforgalmazók, mikropörkölők, filterbajnokság, egész napos kóstolás vár mindenkit, például engem is.

 • A fura dolgok Mekkájából érkezett ez a gyöngyszem is. Természetesen Japánról van szó, ahol a McDonald's gondolt egy tököset, és bemutatta, mivel készül az idei tök japán ünnepre, a halloweenra. A McFry krumplihoz készítettek különleges szószt. Úgy gondolták, tök jó ötlet a csokit és a tököt szósz formájában a krumplira pakolni. Mindenesetre én nem mondanám, hogy tök szívesen kipróbálnám, inkább maradok az egykori kollégisták low budget mustárjánál. 

 • Többször írt az Index is arról, hogy a menekültválságról készíti a következő filmjét Mundruczó Kornél, én magam voltam kint a Felesleges ember forgatásán, ahol a rendező elmondta, hogy a film egy szír menekültről szól, forgatnak a Keletinél is, és a rohadt hosszú forgatásuk egészen októberig eltart majd. Úgyhogy ha valakit ez a látvány fogad a napokban a Keletinél, akkor ne lepődjön meg, ne essen pánikba, ne lásson rémeket és összeesküvés-elméleteket a vasárnapi népszavazással kapcsolatban, hanem legyintsen, hogy "ja tudom, ez ugyanaz a filmforgatás, ami már augusztusban is ugyanitt volt."

  Mundruczó a forgatáson azt monda, még idén összevágják a filmet, és a tervek szerint 2017-ben láthatjuk, bármilyen Európában is élünk akkor. „Nehéz kiszámolni a jövőt, talán nincs is értelme. Nem tisztem megítélni, hogy egy tisztán fehér országban fogjuk ezt a filmet bemutatni, vagy valamennyivel színesebb ország marad Magyarország 2017-re is. De azt is remélem, hogy ennek a filmnek az alapvetései nem lesznek ennyire konkrétak. Ez a film a krízis logikájával foglalkozik, amit nap mint nap átélünk: egyszerűen nem tudjuk, hogy mi van." Ezt júliusban mondta a rendező, és ez azóta sem változott, az tuti.

 • Az október 1-jén kezdődő Budapesti Urban Games megnyitója alkalmából kapott ünnepi fényjátékot a Szabadság-szobor szerda este. Az Urban Games a városi sportolás népszerűsítésére jött létre a főváros és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében.

  Közben már betelt a szombati rendezvényen a futás kerete is, de még mindig van egy csomó sport (longboard, pingpong), amire lehet még jelentkezni. Részletek itt.