Auguszta
5 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sima 1-0 lett a végeredménye a Dél-Korea-Szíria vb-selejtezőnek kedden, de a meccs legfurcsább mozzanatáról azért emlékezzünk meg: két játékos a cipőjénél ragadt össze, ami miatt még a meccset is meg kellett állítani.

  vlcsnap-2017-03-29-13h30m43s729

  A szokatlan gondot az okozta, hogy az egyikük cipőfűzője beleakadt a másik stoplijába. És még mázlijuk is volt, hogy nem lett sérülés a dologból.

 • A Norman Bates ifjúkoráról szóló sorozat arról szól, hogyan lett az a kattant gyilkos Bates a Psychóban, akit évtizedekkel ezelőtt megismertünk Hithcock filmjében. Az utolsó évadban járunk, amikor Norman már eléggé meg van zakkanva, anyut kitömte és a pincében tartja, szóval ez már a film történetszála (is), így nem csoda, hogy feltűnik benne az a Marion nevű szereplő is, akit a filmben a zuhanyzóban emészt el Norman egy bazinagy kés segítségével.

  A karaktert a sorozatban Rihanna alakítja, ha kíváncsi arra, hogy a tévében ugyanúgy alakult-e Marion sorsa, mint a moziban, Janet Leigh alakításában, akkor indítsa el a videót. Ha nem akar spoilerezni saját magának, akkor meg ne.

 • A madeirai Funchal repterét nevezték el az ott született portugál futballistáról, kapott egy emléklapot és egy fejszobrot is a jeles nap alkalmából, de csak arra tudok gondolni, hogy bár kihagyták volna az utóbbit.

 • Amíg nem jön vissza az Edison-viaszhenger, addig nyilván a legmenőbb dolog lesz podcastokat hallgatni, mármint nem feltétlenül olyanokat, amikben újságírók okoskodnak, hanem olyasmiket, amik egy kerek történetet mondanak el. Aki hallotta a Serialt (főleg az első évadot, bár a második is szuper), az tudja miről beszélek, mintha egy dokumentumfilmet hallgatnánk hangoskönyvben, pár óra alatt megvan az egész, és lehet körmöt rágni a metrón munkába menet.

  17022092 429655844037970 8568483862571856884 n?oh=829d446ac5789d

  A Serial producereinek új podcastja most mutatkozott be pár órája, az S-Town (vagy eredeti címén Shittown) mind a hét epizódját meg lehet hallgatni már a hivatalos honlapon/ITuneson/ahogy az emberek podcastot szoktak hallgatni. A sztori annyi, hogy egy alabamai furcsa figura megkereste az NPR rádió egyik riporterét, mondván van egy szuper sztorija: egy fiatal srácot megöltek abban az isten háta mögötti kisvárosban, ahol lakik, de a gazdag családból származó elkövető egyrészt szabadlábon van, másrészt meg nyilvánosan henceg azzal, hogy valakit agyonrugdosott.

  És többet nem akarok, és nem is nagyon tudok mondani, én az első fejezetből meghallgattam 30 percet, és hát tényleg olyan, ahogy a Wired írja: Twin Peaks, Alabama. Még egy fafeldolgozó fűrésztelep is van benne.

  Szóval ha valaki lemaradt volna a linkről: itt lehet meghallgatni.