Olga, Liliána
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szeptemberre öt buszt alakítanak át trolivá a Szegedi Közlekedési Társaság műhelyében - írja a Délmagyar. Az igencsak lehasznált buszokat egy év munkával alakítják elektromos hajtásúvá.

  2
  Fotó: Borbola Lilla /

  Az új, alacsony padlós trolikban lesz klíma és mozgássérült rámpa.

  3
  Fotó: Borbola Lilla / Délmagyar
 • Egy törökországi rehabilitációs központba szállították át egy Aleppó-környéki állatkert mára az éhhalál szélére került lakóinak egy részét: az állatokon vér-, szem- és ultrahangvizsgálatokat végeznek, mielőtt új otthont keresnek számukra.

  tigris
  Fotó: Four Paws Facebook

  A jó ideje elhagyatottá vált Magic World állatkert lakói közül csak maroknyian vészelték át az elmúlt több mint hat évet, köztük három oroszlán, két tigris, két medve és két hiéna.

  Az állatok jelentős része a bombatámadások során pusztult el. A még életben lévő példányok súlyos kimerültségtől és kiszáradástól szenvednek.

  Az állatokat a török környezetügyi minisztérium és a Four Paws nevű nemzetközi állatvédő szervezet együttműködésével szállították át a nyugat-törökországi Bursa tartományba, a karacabeyi rehabilitációs központba.

  A projekt egyik vezetője, Amir Khalil szerint csak azután kezdenek el új otthont keresni az állatoknak, hogy azok teljesen felépültek. 

  A mentőexpedíció második szakaszában további két oroszlánt és két kutyát szállítanak át Törökországba.

 • Szerintem mindenképpen. 

 • Ez volt legalábbis a tervük, amivel hamar kisebbfajta botrányt robbantottak ki Wausau városában. A temető augusztus 11-én, a telek hátsó részében található mauzóleum mögött tervezte levetíteni az eredeti, 1984-es Szellemirtókat, sokan azonban úgy érezték, hogy az ilyesmi nem ide való és az itt nyugvó emberekkel szemben is tiszteletlenség.

  A tulajdonos azzal védekezett, hogy a vetítést olyan helyen tartanék, ahová nem is lehet temetkezni és azt is mondta, hogy sok temetőben vannak hasonló események, ezekkel tudják ugyanis megmutatni, hogy fontos részei a közösségnek (bármilyen morbidul is hangozzék ez). Példaként egy Milwaukee-ben lévő temetőt hozott fel, ami tavaly kezdett el vetítéseket szervezni és bár eleinte kaptak némi kritikát, az emberek végül jól fogadták a dolgot. 

  A lényeg, hogy összehozzuk az embereket. Azt szeretnénk, hogy visszajöjjenek és gondolkodjanak az emlékeiken.

  - mondta az említett temető tulajdonosa.

  Ön elmenne filmet nézni egy temetőbe?

  • 241
   Persze, szerintem tök jó ötlet.
  • 184
   Dehogyis, temetőbe nem ezért járunk.
  • 158
   Annyira nem izgat, de miért pont a Szellemirtók???