Zsuzsanna
-2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rendőrök február 17-én az ittas vezetők kiszűrése érdekében ismét finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek - olvasható a Police.hu-n. A módszer lényege, hogy előre kijelölt helyen, sok rendőrrel pillanatok alatt elvégzik az arra járó összes sofőr alkoholteszteres ellenőrzését (magyarul szondázás). 

    A mostani akcióban a rendőrök 562 sofőr ittasságát vizsgálták, és összesen EGY alkoholszonda mutatott pozitív értéket.

  • Gábor fotózta le a Máv-Start-Zrt. (valószínűleg a Máv-Start Zrt. lesz, csak nem tudják leírni a nevüket) felhasználóbarát megoldását a Nyugatinál. A vasutasok autói a járdán, az utasaik az úttesten.

  • A tömeges normafai évkezdő üvöltés nálunk egyszeri esemény volt, a svédek azonban nem középiskolás fokon űzik a műfajt: Uppsalában az egyetemi hagyomány szerint minden este, pontban tíz órakor kezdődhet az ordibálás, helyiül flogsta.

    A név eredetileg egy egyetemi városrészé, innen indult az egész a nyolcvanas években. Hogy pontosan hogyan, arról több verzió kering: állítólag fizikus hallgatók kezdték; van, aki szerint egy öngyilkos hallgatót sirattak el így a társai, mások szerint csak egy vizsgaidőszak feszültsége jött ki többekből, mindenesetre ott is kollektív feszültséglevezetés a funkció. A megfelelő idő pontban este tíz óra, ilyenkor kell kiordítani az ablakon, aztán többnyire mások is csatlakoznak. Az egyetem a flogsta-ordítást a saját tradíciói között tartja számon.