Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét a pesti oldalon.

  Ez a Lánchíd, persze, már nem az a Lánchíd. Átépítették, felrobbantották és még egyszer újjáépítették, majd felújították azóta:

  Így nézett ki az ünnepség egy 1864-es festmény alapján.
  Így nézett ki az ünnepség egy 1864-es festmény alapján.
  Kép: Barabás Miklós
 • A meteorológusok szerint ugyan pánikra semmi ok, a brazíliai Teixeira de Freitas városa felett látott felhő teljesen ártalmatlan, az ott lakókat nehéz volt meggyőzni erről. Valószínűleg egy porfelhőt világított meg úgy a lemenő nap, hogy frászt hozta a emberekre egészen addig, míg végül szertefoszlott.

 • Idén is lesz Színházak Éjszakája - ezúttal szeptember 16-án -, amit elég menő módon harangoznak be a szervezők: a The Biebers írt egy kétértelmű számot arról, hogyan tolják ki az éjszakát hajnalig, ami a nyilvánvalón kívül szólhat akár arról is, hogy milyen jó is az éjszakát különféle színházak kulisszái mögött tölteni.

  És a számhoz még egy minden tekintetben az utóbbi olvasatot erősítő klipet is rendeztek egy csomó tehetséges és fiatal színésznő - Lovas Rozi, Borbély Alexandra, Trokán Nóra, Görgényi Fruzsina, Kopek Janka és Eke Angéla - játszik benne, a hátteret meg a budapesti éjszaka és a színházak jelentik. Erről van szó:

 • Sokan szokták azt mondani, hogy utálják a mindenhol fotókat készítő turistákat, köztük vélhetően a múzeumi dolgozók is, a most következő sztori alapján legalábbis biztosan.

  Történt ugyanis, hogy az Essex megyében található Southend kolostor-múzeumában valakik úgy döntöttek, a legjobb képet akkor tudják elkészíteni, ha fogják a gyereküket és beleteszik egy kiállított koporsóba.

  Ez már ugye önmagában nincs rendben, hiszen normális esetben nemhogy nem tesszük bele a gyereket a kiállítási tárgyakba, hanem még hozzájuk sem érünk, a nagyobb probléma azonban az volt, hogy a manőver közben

  le is verték a koporsót, utána meg szépen kisunnyogtak a múzeumból.

  A földön fekvő, összetört koporsót a múzeum dolgozói találták meg, a restaurálásával megbízott Claire Reed pedig elmondta, mielőbb szeretné helyreállítani azt.

  2222?w=1065&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=3d0174fcf429045d64
  Fotó: Guardian

  A koporsót 1921-ben találták meg, benne egy csontvázzal, ami akár egy szerzetesé is lehetett, mivel a kolostort clunyi szerzetesek alapították a 13. században. A homokkő műtárgy az utolsó ilyen és nagyon fontos is, mivel nem rendelkeznek túl sok lelettel.

  Szerencsére a javítása az előzetes becslések alapján nem lesz túl drága, a jövőben pedig teljesen zárt vitrint kap majd, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.

  (Guardian)