Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nyugi. Nem a Tűzrakterét, hanem a Tűzraktárét.

  Ez volt az első neve ugyanis a később országos vihart kavaró helynek, amikor még eredeti helyén, a névadó Tűzoltó utcában működött. Az egykori Laboratóriumi Műszergyár kibelezett, romos épületében 2005 és 2006 között dolgozott a csapat, de színes képek ma is kinn vannak a ház oldalán.

  Vagyis mondjuk inkább úgy, hogy máig is kinn vannak. Tegnap este ugyanis kaptunk pár képet Csabától az Urbanista Facebook-oldalán, hogy bontják a házat.

  14111959 10207104355382971 930964841 n
  Fotó: Olvasónk, Csaba / Urbanista

  A nosztalgia biztos sokaknak könnyeket csal a szemébe, de azért bármennyire is illet az egyetem mellé egy kulturális romkocsma, a hervadó gyárépület már nem annyira passzolt oda. Bízzunk benne, hogy az új utcakép sem válik kárára a rehabilitálódó Ferencvárosnak. 

  A kerületben zajló építésekről és bontásokról tavasszal adott interjút nekünk a polgármester és a főépítész, az alig néhány sarokra, az Üllői út túl oldalán tervezett józsefvárosi bontásokról pedig épp ma adtunk hírt.

 • Sokan vannak úgy vele iskolás korukban, hogy mikor belőlük felnőtt lesz, akkor ők majd jól eltörlik ezt a házi feladatnak nevezett hülyeséget, aminek az égvilágon semmi értelme sincs. De valahogy a felnövéssel együtt elfelejtik ezt a diákok, mert azóta sem tudta senki megszüntetni ezt az egészet.

  Szerencsére mostanság már jönnek az egyre gyakoribb példák, amikor tanárok belátják, hogy semmi értelme ennek az egésznek alsóban. Egy amerikai szülő osztotta meg gyermeke tanítójának levelét, amiben mindenkinek elmondja, hogy

  idén nem fog házi feladatot feladni.

  Ha valamire az iskolában nem jut idő, azt be kell fejezni, de ezt leszámítva kötelező otthoni feladata nem lesz a tanulóinak.

  Természetesen a gyerekek imádják az ötletet, de a tanárnő meg is indokolja a döntését: nincs arról egyértelmű kutatás, hogy ez segítené a gyerekek teljesítményének fejlődését.

  A felszabadult idő eltöltésére azonban tesz néhány javaslatot, amik talán sokkal hasznosabbak a gyerekek számára:

  • vacsorázzanak közösen
  • menjenek ki a szabadba
  • olvassanak együtt
  • fektessék le a gyereket korán.

  Mert ezeknek hátha több értelmük van, mint a matekpéldáknak.

 • A zenekar éppen Chicagóban játszotta a Lukin című nótáját, amikor Eddie Veder énekes a színpadról szúrta ki, hogy a tömegben egy pasi éppen egy nővel emberkedik, mire leállította a koncertet és kidobatta az illetőt. Így:

 • Britney Spears Kentwood városában töltötte gyerekkorát, ami Louisiana államban található, így egyáltalán nem meglepő, hogy az énekesnő az Amerikai Vöröskereszttel összefogva jótékonykodik, Louisianát elöntő árvíz miatt.   

  Gyűjtést szervez, amibe 10 dollárral (2700 forint) lehet beszállni és minden elküldött adománnyal nagyobb esélyt lehet szerezni a két nyeremény egyikére. Az első egy kétszemélyes utazás New Yorkba, az MTV Video Music Awards gálára, ahol maga Britney is fellép, ezzel promotálva legújabb albumának megjelenését. A nyertesek személyesen is találkozhatnak vele. A második pedig a fellépőruháját és egy dedikált albumot kap ajándékba. A fődíj nyertesét augusztus 25-én jelentik be, a második győztest pedig szeptember elsején.

  Az így összekalapozott pénzt a vöröskereszt azoknak az ellátásra fordítja, akik az áradások miatt elveszítették otthonukat. Az ítéletidőnek 17 halottja van és közel 40 ezer otthon vált teljesen lakhatatlanná. 

  Nem Britney az egyetlen, aki jótékonykodik a  Louisianában történtek után. Taylor Swift egymillió dollárt ajánlott fel vagyonából, hogy segítsen a rászorulókon.