Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Súlyos kritikákat kapott a Netflix Svédországban a Stockholmi Feminista Filmfesztiváltól, miután a tanulmányuk kimutatta, hogy a svéd Netflixen tárolt filmek 96 százalékát férfiak rendezték.

  Hasonlóan rossz volt a forgatókönyvírók (87 százalék), producerek (74 százalék) és főszereplők (78 százalék) férfiaránya is. A tanulmány rámutatott arra, hogy a filmeknek mindössze a másfél százalékában volt nő a főszereplő és a rendező is, sőt a svéd mozikban megjelenő alkotásoknak is csak a tíz százalékát nem férfiak rendezték.

  (via)

 • Ez a piros telefon volt Adolf Hitler egykori náci diktátor személyes utazótelefonja. Az Alexander Történelmi Aukciósházban árverezték el a hétvégén, a kezdő licit 100 ezer dollár volt, végül 243 ezer dollárért (kb. 70 millió FT) kelt el.

  Az árverés győztesének kilétét nem hozták nyilvánosságra.

 • Sokat gondolkodtunk, melyik dallal tudnánk leginkább illusztrálni a jelenetet, amikor hétfőn Kövér László házelnök megérintette Fábián Tamás kollegánkat. Végül arra jutottunk, közzé tesszük mind a huszat! Következzék az É-R-I-N-T-É-S Megamix!

  tomclk.gif
 • 65 éves korában, mellrákban elhunyt Kaci Kullmann Five, a Nobel-békedíj Bizottság elnöknője.

  Az először 1901-ben átadott Nobel-békedíjat azok kaphatják, akik „a legtöbbet tették a népek közti testvériség, a leszerelés és a békekonferenciák előmozdításáért”.  Az orvosi, fizikai, irodalmi és a csak 1968-ban alapított közgazdasági Nobel-díjjal ellentétben ezt nem a Svéd Királyi Akadémia, hanem a norvég parlamentből választott bizottság ítéli oda.

  S okszor a bizottság tagjai nem is értenek egyet a döntéssel, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.