Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már tavaly augusztus óta létezik, de én csak most fedeztem fel azt a Twitter-fiókot, ami zseniálisan ötvözi az ismeretterjesztést a fáradságmentes, automatizált adatfeldolgozással.

  A Hubble Live nevű csatorna tulajdonképpen nem tesz mást, mint folyamatosan kiírja, hogy éppen ki dolgozik a távcsővel, pontosan melyik eszközt használja, és mit néz vele. Sajnos a posztokban szereplő fényképek nem az épp aktuálisan látott látványt mutatják, hanem csak a figyelt területet, egy-egy korábban készült asztrofotó segítségével.

 • Emlékeznek még Anna Chapmanre? Ő az, akit az oroszok hősként ünnepelnek, igazi sztár exkém. Pedig az egykori orosz hírszerző annyira nem is volt jó a szakmájában. Az ilyenkor szokásos kamuházasságát és legendáját viszonylag jól fel tudta építeni, miután hozzáment egy mit sem sejtő brit férfihoz, de amikor már illegális hírszerzőként az Egyesült Államokban tevékenykedett, viszonylag hamar lebukott a társaival együtt

  Chapman (akinek az eredeti neve Anya Vaszilievna Kuscsenko) most Oroszországban celebkedik, pózol, instagramoskodik, és legalább úgy odavan Donald Trumpért, mint Németh Szilárd.

 • Tegnap este tartotta az utolsó sajtótájékoztatóját a Fehér Házban Barack Obama. Amíg a beszéd tartott, gyorsan rákerestem, hogy nézett ki 2009-ben, amikor nyolc évvel ezelőtt megtartotta az első sajtótájékoztatóját ugyanott. A háttér nagyot változott (valószínűleg másik teremben tartotta), a nyakkendő is teljesen más lett, de Obama vonásain alig hagyott nyomot az elmúlt nyolc év, vagy ügyesek a sminkesei (nyilván).

  És találtam még egy vicces párhuzamot keresgélés közben:

  A szintén nyolc év után leköszönő George Bush utolsó sajtótájékoztatójának egyik záró momentuma 2009-ben, és egy mai kép Obamáról, hasonló helyzetben. Nincs tanulság.