Beatrix, Erna
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kedden este 6-kor nyílik a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art által szervezett MyBudapest Photo Project fotókiállítás.

  A Fujifilm Magyarország támogatásával 100 darab egyszer használatos fényképezőgépet kapott 100 hajléktalan, hogy fotózza le Budapestet úgy, ahogyan ő látja.

  Egy hét alatt 2000 fotó készült, amelyekből 50 képezi amely a Budapest Pontban rendezett kiállítás anyagát. A helyszínen szavazni is lehet majd a 12+1 legjobban sikerült fotóra, amely azután a My Budapest jövő évi naptárába fog kerülni, a bevétel és 20 000 forint honorárium pedig visszakerül a hajléktalan alkotókhoz.

  Hasonló projektet már szerveztek több helyen a világban, Magyarországon ez az első. A kiállítást augusztus 30 és szeptember 18 között nézhetik meg. 

 • Harmincmillió ember nem tévedhet – ahogy, tudjuk, több milliárd légy sem. Csakhogy ők nem Pokémon Góznak, miközben harmincmillió ember igen. És biztos, hogy nem mindenki mesterfokon, és nem is elégszik meg mindenki azzal, mint az én hétéves kislányom, hogy ha itt-ott lát egyet, akkor azt nagy, örömteli visongásokkal begyűjtse.

  Rájuk és az általuk teremtett piaci résre – mármint nem a kislányom által befogott pokékra, hanem a több harmincmillió játékosra – gondolt Justin Ryan, amikor kitalálta, hogy könyvet ír hogyan pokémonozzunk okosan témában. Én most nagyon megbántam, hogy nem dobtam piacra (eddig!!!) a Hogyan játsszunk Candy Crush Sagát okosan?, az Így játszd még okosabban a Candy Crush Sagát és a Candy Crush Saga – a csíkok színes varázsa a legprofibbaknak  sorozatot, de amíg azzal gyorsan el nem készülök, maradjunk a pokémonoknál. A könyvet magyarul megjelentető kiadó azt írta, hogy egy alap és egy haladó szintű pokémonos könyvből tanulhatnak majd magyarul is a játszani vágyók – csak az alcímeket hadd idézzem ide, az ínyencek kedvéért: Titkos tanácsok a mesteri játékhoz és Az elfogás és a harc technikái, fortélyai és titkos fogásai. A könyvek egyébként szeptember végén jelennek meg, de már előrendelhetik a leglelkesebb pokémonvadászok.

 • Közpénzügyi szakújságíró szakirányú továbbképzési szak néven indul új képzés, hol máshol, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. 

  "A képzésen részt vevők a kapott új típusú rendszerismeretek, szemléletmód és médiaismeretek birtokában kezdhetik meg munkájukat a hazai médiapiacon" - olvasható a szak leírásában, amelyből az is kiderül, hogy aki elvégzi a képzést, az képessé válik majd, hogy

  • szakmailag helytálló módon értelmezze és elemezze a pénzügyi rendszer eseményeit
  • figyelembe véve a média alapvető etikai szabályait, korrekt tájékoztatást adjon
  • a stilisztikai szabályok betartásával szakszerű tájékoztatást adjon
  • az etikai normák betartásával tudósítson

  A képzést Dr. Letner Csaba egyetemi tanár vezeti, aki kuratóriumi tag több MNB-s alapítványban, amely az utóbbi időben azzal szerzett országos ismertséget, hogy nem megfelelő módon használták fel a közpénzt, ezért pedig meg is bírságolták őket. (444)

 • A Szabadság Kör a leghatározottabban tiltakozik a közpénzek felhasználásával folyó kormányzati propaganda ellen, amely teljes mértékben alkotmányellenes. Ez a kormányzati magatartás sérti az Alkotmánybíróság által a népszavazással összefüggésben előírt valamennyi alkotmányos szervre és a kormányra nevesítve kiterjedő kötelezettséget.

  - olvasható a Fidesz honlapjára felkerült közleményben, amelyet egyik olvasónk ajánlott a figyelmünkbe. 

  SZDSZ poster Kelenfold 2008-0214
  Fotó: Wikipeda

  Az állásfoglalás többek között aláírta Balog Zoltán, Gulyás Gergely, Gyürk András, Szájer József és Gál Kinga is. 

  Meglepő kiállás ez a Fidesz vezető politikusaitól, de úgy már talán érthetőbb, hogy az idézett közlemény nem most, hanem 2008-ban adták ki. Bizonyára az elmúlt nyolc év során megváltoztak a kormányok közpénzből tolt propagandáinak megítélési szokásai.