Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ignácz Gyula és Podlovics Lajos a Sóstógyógyfürdő üdülőterületére tévedt erejét vesztett a part menti nádasból kimentett őzet viszik Nyíregyháza közelében, írja az MTI arról, hogy mit láthatunk az alábbi képen.

  A vadat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai vették észre és mentették ki az egyfokos vízből. Szárazra törölték és autóval elvitték a legközelebbi erdőszélre ahol visszaengedték a természetbe.

 • Bár a nyáron történelmi történésként ünnepelték (legalábbis azok, akik szerint a hidegháborúnak ideje véget vetni), hogy fél évszázad után először indult közvetlen repülőjárat az Egyesült Államok és a kommunista Kuba között, üzletileg a dolog nem nagyon jött be.

  Ugyan a sokak által hősként tisztelt véreskezű diktátortól, az országába az amerikai (bár nem a szovjet) imperializmustól való szabadságot, a földi paradicsomot és a jegyrendszert elhozó Fidel Castrótól sem kell már tartaniuk az amerikai turistáknak, mégsem akarnak nagy tömegekben a karibi szigetországba özönleni, hogy megtekintsék a posztkapitalista fejlődési modellt.

  GettyImages-474765776
  Fotó: Roberto Machado Noa

  Legalábbis a Quartz cikke szerint az American Airlines kénytelen csökkenteni a kubai járatai számát, miután nincs elég forgalom az ottani mesés üdülőhelyekre. Az ok egyébként nem az, hogy a tengerparti szállodákba már betette a lábát a kapitalizmus keze, és ezért a kubai tanulmányútra készülő amerikai sandersisták elokádnák magukat az ottani állapotoktól, hanem hogy még mindig elég nyögvenyelős dolog Kubába bejutni az amerikaiaknak, csomó engedély és papírmunka kell hozzá, és máshol azért egyszerűbben megoldható a téli kiruccanás.

  Mindenesetre a héten elindultak a járatok Havannába is Amerikából, ott lehetőleg már mélyebb és közelebbi tapasztalatokat szerezhetnek a szebb és jobb kollektivista világról, akik erre vágynak, mint például annak idején az Index egykori újságírója.

 • 2018 október 5-én lesz az amerikai premierje a Warner stúdió legújabb szuperhősfilmjének, ami Aquamanről szól. Korábban arról lehetett olvasni, hogy 2018 nyarán mutatják be a filmet, most azonban az őszi premier dátumot erősítették meg hivatalosan.

  A címszerepet Jason Momoa alakítja, aki a Batman v. Superman című filmben már bemutatkozott, mint Aquaman. A rendező James Wan (Fűrész, Halálos iramban 7) lesz, aki a forgatókönyvet Will Beall-lel és Geoff Johns-szal közösen írja. A filmben feltűnik még Amber Heard is.

 • Mexikóvárosban lépett fel néhány nappal ezelőtt a Guns N' Roses zenekar, aminek énekeséről, Axl Rose-ról köztudott, hogy gyűlöli az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnökét, Donalt Trumpot. Ezek után nem volt annyira meglepő, hogy a fellépés egy pontján előkerült egy hatalmas Donald Trump-pinata, amit a közönség tagjai botokkal vertek szét.

  Trump a kampány során folyamatosan a mexikóiak ellen hergelte a szavazó táborát, nyáron például azzal keltett feltűnést, hogy arról beszélt: a mexikóiak "nemi erőszakra éhesen" érkeznek Amerikába, ahol elveszik a rendes embereknek a munkáját és pénzét. Ezek után nem meglepő, hogy ilyen élvezettel pusztították el a Trumpot ábrázoló pinátát.

  (via)