Ágoston
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mégpedig a dubaji uralkodó, Sejk Mohamed bin Rasíd al-Maktum személyében, aki bár nem a nép közé elvegyülve, de mégis váratlanul ellenőrizte, hogy hogyan műküödik királysága. És ha lehet hinni a Bloomberg cikkének, akkor nem túl jól.

  Amikor ugyanis a jó sejk beugrott vasárnap, az első tanítási napon a földügyi és gazdaságfejlesztési kormányszervhez, rengeteg üres széket talált, dolgozót viszont egyet se. Tapasztalatait Twitteren is megosztotta egy-két rövid videó erejéig, amin azt látható, hogy fel-alá mászkál az üres irodában.

  Amúgy Dubajban nem újdonság a dolog, korábban is csinált már hasonlót a sejk, és akiket lazsáláson kap, nem szoktak jól járni. 

 • Olvasónk, Zsolt a Gyorskocsi utcában fotózta le, ahogy megszökik az évszázad leghíresebb magyar bankrablója. Mármint a viselt dolgairól készülő film forgatásán, aminek a kedvéért a héten több budapesti metrómegálló is visszarepült a kilencvenes évekbe, Malév- és Westel-óriásplakátokkal.

 • Szinte semmit nem lehet tudni még a részletekről, de a 76 éves egykori Monty Python-tag, és a világ egyik legviccesebb embere a brit sajtóban megerősítette, hogy visszatér a BBC-re, ahol anno a Repülő Cirkusz és a Waczak Szálló világsikere is elindult.

      

  cleese

  A BBC illetékese a Guardiannek annyit mondott, hogy még nagyon korai stádiumban van az egész projekt, és Cleese még egy sort sem írt meg a forgatókönyvből, és egyelőre csak egy közepes méretű szerepben gondolkodnak. Cleese egyébként többször megesküdött nyilvánosan az elmúlt években, hogy többé nem dolgozik a BBC-vel.

  Annyi derült még ki, hogy az új sorozat kedvéért visszatér a BBC-s vígjátékok területén szintén legendának számító producer, Humphrey Barclay, aki egyébként szintén 70 fölött van már, és 2002-ben nyugdíjba vonult, de Cleese kedvéért bármire képes.

 • Ha létezne olyan Nobel-díjkategória, hogy kiemelkedő eredmény a szépségverseny-plakátok tervezése terén, a Burkina faso-i Miss Bim-Bim verseny szervezői tuti tarolnának ezzel:

  bim bim

  Mint a hipnotikus erejű Photoshop-kezelésből már sejthető, a versenyt direkt nagy fenekű hölgyek számára írták ki. És emiatt tiltotta be a nyugat-afrikai ország kormánya, pedig már a jubileumi, harmadik bajnokság lett volna. Idén viszont akkora volt a felháborodás a helyi érdekű közösségi médiában, és a különféle nőszervezetek felől, hogy az ország vezetése kénytelen volt megálljt parancsolni a nagysegg-versenynek. Most már csak azt nem tudom, mennyire PC azon vihogni, hogy a képen szereplő hölgyek hogyan néznének ki a szintén a képen szereplő nyeremény-motorbicikli nyergében.

  (via Reuters)