Zsanett, Janka
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kézműves sörforradalom világszerte elég magas fordulatszámon pörög, valami nagyon bizarrat kell villantani ahhoz, hogy az ember ki tudjon tűnni a tömegből. Egy ausztrál sörfőzde simán teljesítette ezt a követelményt, Moby Dick Ambergris fantázianevű sörül ugyanis ámbrából készül, vagy legalábbis azzal ízesítik. Na de mi az az ámbra? Az ámbráscet emésztőrendszerében képződő anyag, amit az állat időnként kihány, bele a vízbe, az kiúszik szépen a partra, és aki megtalálja, nagyon örül, mert a parfümgyártás fontos alapanyagai vannak a cuccban, ezért az igen értékes. A derék ausztrálok most egy helyi sörfesztiválon mutatták be az ámbrás sört, így néz ki:

  7437498-1x1-940x940

  És aki kóstolta, azt mondja, hogy egyszerre halízű, meglepően édeskés, és "igazi kihívás a kóstoló számára", ami nagyjából azt jelenti, hogy küzdeni kell, hogy a hányásból készült sör ne alakuljon vissza rögtön hányássá. (via ABC.au)

 • Helló, a nevem Jonathan Dart, és mától hivatalosan én vagyok az informatikus a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában

  – indul a Setup Wizard nevű blog első bejegyzése. A modern világgal lépést tartani igyekvő varázslók és boszorkányok ugyanis csak 2016-ban tudták elérni, hogy – a hoppanálással ellentétben – a mobiljaik az iskola területén is működjenek. Ehhez viszont még nekik is működő és karbantartott wifihálózatra van szükségük, ezt pedig a frissen szerződtetett IT-mugli hivatott kiépíteni – feltehetően az ötletes muglitechnológiák nagy rajongója, Arthur Weasley legnagyobb örömére.

  A blog érdekességét egyrészt az adja, ahogy a varázslók közé szabadult informatikus rácsodálkozik a világra. Nagyot csalódott például, amikor kiderült, hogy azért áll le állandóan a hálózat, mert a Szükség Szobája csak addig funkcionál szerverteremként, amíg valakinek épp nincs nagy szüksége valami másra.

  De a dolog a másik irányba se olyan egyszerű. Pár nap alatt kiderült például, hogy az Alohomora bűbáj nem nyitja a felhasználói fiókokat, úgyhogy még a Roxford igazgatójának se árt megjegyezni a saját jelszavát, ha továbbra is elmerülne az internet varázslatos világában.

  A Rowling-könyvek világára alapozó blog a fan fiction egy ötletes példánya. A név is vicces szójáték: nagy valószínűséggel önök is találkoztak már számítógépen a "beállítás varázsló" nevű bűbájos párbeszédablakkal, ezt a kifejezést helyezi a blog méltóbb környezetbe. Február elején indult, és már jó néhány poszt gyűlt össze, ide kattintva időrendben is lehet őket olvasgatni.

 • Tessék, lehet tippelni, mi látható a képen:

  pr03616-image

  Az tiszta sor, hogy ez New York városának térképe, a fekete feliratokból nem nehéz következtetni. Na de a piros női, és kék férfi nevek? Nos, az infógrafikát New York City egészségügyi hivatalának PR-irodája adta ki, és a városban hivatalosan élő 84054 kutya neveinek előfordulási sűrűségét mutatja a város egyes kerületeiben. Itt van komolyabb statisztika is, amiből kiderül, hogy a legnépszerűbb név kan kutyának a Max, a Rocky és a Charlie, szukáknak pedig a Bella, a Lola és a Lucy - és igen, jól tippelt, a Bella név 2008 óta szupernépszerű, ami pont egybeesik a nyálas-vámpíros Alkonyat-könyvek és filmek világsikerével. Bezzeg a Trónok harca farkasnevei nem terjedtek el. Továbbá: New Yorkban 15 kutyát hívnak Krumplinak (Potato), a csivavák között természetesen a Princess (hercegnő) név a nyerő, a pitbullok között pedig a Diamond (gyémánt) és a Blue (kék).

 • Kismotorral ment visszapillantó tükröket lopni egy a Váci úton lévő VI. kerületi bevásárlóközpont parkolójába az a férfi, akit emiatt keres a rendőrség – írta a Police.hu. A fehér bukósisakos, fekete kabátos, fekete cipős, világosbarna vászonnadrágos, 180 centiméteres, vékony testalkatú férfiról és kék sárhányós, sárga színű reklámmal díszített ételtartóval felszerelt, kiskerekű, világos robogójáról videó is készült.

  Aki a férfival, motorjával vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.