Paulina
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyon erős lakáshirdetésre hívta fel a figyelmemet Timi. Mondjuk ma már a magyar piacon nem ritka sem a jól fotózott lakáshirdetés (szerencsére), sem a látszóbeton, sem a nagy, egybenyíló terek. Viszont hogy mindez egy ugrásnyira van az Országháztól,  egy régi bérházban, az azért elég meghökkentő.

  0?wm=0
  Fotó: Otthontérkép

  A 160 milliós ár elég combosnak tűnhet elsőre egy kétszobás lakásért, még akkor is, ha ez a két szoba 126 négyzetmétert foglal el. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem fognak sokat alkudni belőle, mégis elmegy.

  A ház amúgy 1936-ra épült fel modern stílusban, Kardos Ferenc és Pogány Móric tervei alapján. (Utóbbi legismertebb műve a Batthányi örökmécses). Nem tudom, eredetileg mennyivel volt díszesebb, mint most, de jelenleg meghökkentően letisztult.

  A lakásról a hirdetésben találni még egy csomó képet, aki pedig még több izgalmas eladó ingatlanról olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

 • A hazai nagy sportegyesületek közül elsőként, jelentette ki a klub elnöke, Deutsch Tamás az Esport1.hu-nak adott interjújában.

  Nyilvánvaló, hogy az e-sportok egyre több emberhez érnek el, egyre több ember érzi a sajátjának és egyre több ember válik a részesévé. Nem osztom azt a megközelítést, hogy az e-sportot és a hagyományos sportokat egymás riválisának kéne tekinteni

  – mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, egyben MOB-alelnök, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is.

  Azt egyelőre még nem árulta el Deutsch, hogy pontosan milyen játékokban terveznek versenyzőket indítani.

 • Kevés olyan hely van a Karibi-térségben, vagy úgy általában az egész világon, ahol a cápák biztonságban lennének az emberektől. Ez alól kivételt képeznek a Bahama-szigetek, ahol 2011-óta tilos a cápákra vadászni.

  Ennek oka, hogy az ország bevételeinek jelentős része két dologból származik: az adórendszerből és a turizmusból. A turisták többsége pedig cápát látni jön a szigetre, a ragadozók évi 100 millió dollárt hoznak a gazdaságnak. 

 • A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak forgatott egy klipet HázŐrző, a betörő szving címmel, amiről azt mondta az Indexnek, hogy

  Azért mentem bele örömmel, mert megtetszett, hogy egy hivatalos szerv végre mer szabadon gondolkodni, és megpróbálja a közszolgálati üzeneteit hatásos módon eljuttatni. Nyilván a mentősök nyitották a sort Csuja Imrével, és tök jó, hogy ezen az úton mások is rálépnek. Lehet, hogy pont azért, mert ez nekik új, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kb. álomügyfél volt.

  Egy piaci cégnél, meg ügynökségnél mindenki "okos" és minden szótagba beleszól minden fontos marketinges, aki már 2 éve végzett az OKJ-s képzésen. Itt meg nagyon őszinte és nyitott rendőrökkel találkoztam, akik azt mondták, figyelj András, ilyet még nem csináltunk, de téged választunk és bízunk benned. Mondjuk az furcsa volt, hogy a soraimat tábornokok fogadják el, de hát ez mégiscsak egy rendvédelmi szerv vagy mi.

  Szóval sok szempontból álommeló. Beleszólásom volt a rendezőn át a koncepcióba is, tehát ez sok tekintetben az én "gyermekem" így az én felelősségem is. Szeretném ha sokan megnéznék, bár az a mai világban akár azt is jelentheti, hogy ultragáz, de ezen kár is filózni, szerintem ez ok, aranyos és a legtöbbet hoztuk ki a rendelkezésre álló erőforrásokból.

  Ez pedig a végeredmémy: