Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Svédországban át kell telepíteni egy családi házas övezetet, hogy tovább tudják folytatni a környéken a vasércbányászatot. Kínában az ilyen feladatokat úgy szokták megoldani, hogy szépen ledózerolnak mindent vagy elárasztanak egész településeket, a lakókat pedig panelházakba költöztetik. A svédek mások. Harminc házról van szó a Malmberget nevű településen. Csináltak ehhez egy 18 tengelyes vontatmányt, amit egy 630 lóerős Scania (mi más?) húz. Erre pakolják fel a házakat, amiket szépen elszállítanak a közeli Koskullskullébe. A legnagyobb ház 230 tonnás. Ha igazán profik lennének, a házakat ki sem kellene pakolni, legföljebb kicsit csörögnének a porcelánok a konyhaszekrényben szállítás közben. (via Youtube/Scania Group)

  • 71 ember, közöttük a Chapecoense szinte teljes csapata halt meg abban a keddi repülőgép-szerencsétlenségben, ami után a brazil klub millió számra kapta a biztató üzeneteket, felajánlásokat, részvétnyilvánításokat.

    A csapat most videóban mondott köszönetet mindezért, többek között magyarul is:

  • Az élőhelyek felszámolása, a kutyatámadások, a bozóttüzek, az autóbalesetek mind intenzíven pusztítják a koalapopulációt New South Wales államban, Ausztráliában. Ezért 10 millió dollárt szánnak arra, hogy olyan magántulajdonú földeket vásároljanak, amik kritikus koala élőhelyeknek számítanak. Az utóbbi 15-21 évben 21 százalékkal csökkent a koalák száma az államban. (via)

  • Vannak ugyebár azok a károgók, akik szerint nem lenne jó ötlet olimpiát rendezni Budapesten. Ezek a károgók (embereknek azért nem nevezném őket) arra szoktak hivatkozni, hogy az olimpia sokba kerül, csak kihasználatlan létesítmények maradnak utána, tehát jó nagy pazarlás az egész. 

    Elég gyakran hoznak fel múltbéli tapasztalatokat, szétrohadó olimpiai helyszíneket, például a szarajevói téli játékokat, hogy ott is mi lett belőle. (Héló, volt közben egy háború, pupákok! Ha nem lett volna, most Bosznia lenne a Balkán síparadicsoma!)

    Na, most a szarajevói bringások jó nagy taslit adtak ezeknek a savanyújóskáknak. Hát tud valaki ennél jobb befektetést, minthogy bringáspark lett a bobpályából?