János, Pál
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fotó: Sonline
  Fotó: Sonline

  A Hársasberki horgásztó eddigi legnagyobb harcsáját csalta partra Erdész Csaba, írta meg a Sonline. A 65 kilós és  220 centis óriás jóval nagyobb, mint a büszke pecás, aki a tórekord halat a fotózás és a mérések után visszaengedte a tóba.

 • Eső. A párás erdei úton lassan haladó rendőrautó. Váratlan snittek a fákról, ahol valami titok rejtőzik. Egy Twin Peaks-epizódhoz ez még kevés, de a Kisváros című sorozatba bőven elmenne az a kisfilm, amit a 112 Press forgatott egy körözött bűnöző elfogásáról Pornóapátiban. A mű azért is érdekes, mert a hivatalos rendőrségi videókkal ellentétben ez nem némafilm. 

  animation.gif

  Történt, hogy egy ember, akinek jogsija se volt, egy Mercedessel beborult az árokba az erdő szélén. Többen látták a balesetet és segíteni akartak neki, de ő elég agresszívan reagált, aztán beszaladt az erdőbe és eltűnt. A rendőrök elkezdték keresni. Gondolták, hogy nem juthatott messzire. Először hangosbeszélőn próbáltak a lelkére beszélni, hogy nem lehet jó neki sérülten, esőben az erdő fái között bujkálni, "tisztázni kéne a körülményeket".

  Mondjuk a férfi nem véletlenül tűnt el. Az egy dolog, hogy a kocsijában kábítószerre igencsak emlékeztető anyagot találtak, de több elfogatóparancs volt érvényben ellene lopásért, sikkasztásért, közokirat hamisításért és elsősegélynyújtás elmulasztásáért. Végül a rendőrök az egyik pornóapáti kocsmában találták meg. Nagyon meg lehetett zavarodva, mert amikor azt mondták neki, hogy beviszik most beszélgetni az őrszobára, ő azt élből bántalmazninak értette. A dramaturgia fontos része rabló és pandúr emberi egymásra találása a film végén. Az egyik rendőr megkérdezi tőle: "Hallotta, amikor kiabáltam magának a hangosba', hogy jöjjön elő?" - Maga volt? - kérdez vissza a körözött bűnöző, aki ezzel egyúttal be is ismerte, hogy ott bujkált a közelben. Részletesebb beszámoló a 112 Press oldalán

 • Sokan röhögtek kínjukban a Bartók Béla út tavalyi felújításakor, mivel a Főpolgármestei Hivatalnak és a Főkertnek az a zseniális ötlete támadt, hogy egy kicsit megváltoztatják a terveket. 

  Most nem is a biciklisávos húzásukról lesz viszont szó, hanem arról a merész ötletről, amikor az eredeti tervekben szereplő zöld szigetek helyett is inkább letérkövezték némi betonszegéllyel a kihasználatlan szigeteket. Az már szinte csak a bónusz volt, hogy mindezt milyen ocsmány színvonalon tették. 

  14089159 1073863802682725 774818951774166172 n
  Fotó: Vitézy Dávid

  Végül a Lakosság vs. Hivatalok meccsében a Gárdonyi térnél csak 2:1-re nyertek Tarlósék, a három növénykazetta helyén az egyiket végül beültették növényekkel, és csak két helyen lett helyette sírkő. És ennyi volt az engedékenység, úgy is hagyják az egészet, most pedig már csinos kis parlagfűmező alakul a helyén, láthatóan régóta totálisan leszarják.

  Remélhetőleg csak ismét porszem csúszott a gépezetbe, pont a város egyik kávézós-éttermes, fontos főútjánál. És nem valami bosszú a helyiek ellen, akik rögtön vernyákolni kezdtek egy csipetnyi kis extra térkövezéstől is. 

 • Pénteken negyed 2-kor debütál a Duna Worldön A dunavirág mentőakció című természetfilm, ami azt a döbbenetes jelenséget örökíti meg, ahogy kérészek százezrei halnak meg feleslegesen minden augusztusban a tahitótfalui híd kivilágítása miatt.

  A híd lámpái megbabonázzák az egyedenként 10 ezer forintot érő rovarokat. A hídon áthajtó sofőrök szinte semmit nem látnak a rajzástól, a kérészek pedig a víz helyett az aszfaltra rakják le petéiket, majd elpusztulnak - teljesen feleslegesen.

  A rendező Balázs Gergely és a természetfilmesként is ismert Tóth Zsolt Marcell, illetve Molnár Attila Dávid producerek azonban nem véletlenül adták az 50 perces filmnek A dunavirág mentőakció címet - hogy mi lesz a megoldás, az pénteken kiderül.

  Ha nem sikerül elcsípnie a tévében, akkor se bánkódjon, mert a vetítés után az NMHH felrakja a mediaklikk.hu-ra, ahol július 7-ig ingyen meg lehet nézni.