Katalin
3 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 64 éve győzte le 6-3-ra a magyar válogatott Angliát a londoni Wembley Stadionban, ezzel megtörve az angolok 90 éves hazai veretlenségét. Ez volt az Aranycsapat történetének egyik legnagyobb sikere, nem véletlen, hogy 1993-ban az MLSZ a november 25-ét a magyar labdarúgás napjává nyilvánította.

  A legendás találkozón Hidegkuti Nándor triplázott, Puskás Ferenc duplázott és még Bozsik József is betalált. Ráadásul a budapesti visszavágón (1954) még nagyobb pofonba szaladtak bele az angolok, ugyanis a magyar válogatott 7-1-gyel küldte őket haza. Azok a régi szép idők.

 • Egy macskákról szóló könyvet olvasott látszólag igen elmélyülten a lengyel parlament pénteki ülésén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke. Ez néhány képviselőnek bejött és elkezdtek poénkodni, sokan viszont kiakadtak, mert szerintük a politikus csak így akarta elterelni a figyelmet a saját pártja által kezdeményezett bírósági reformról.

  A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt közismerten macskarajongó elnöke az Atlas of Cats: Wild and Domestic című apró kézikönyvet olvasgatta a pénteki ülés első felében.

  Az ördögi terve pedig vélhetően bejött, mert most elég sokan beszélnek erről Lengyelországban. Ehhez pedig nem kellett más, csak egy cicás könyv.

 • A fekete péntek gyakorlatilag nemzeti ünnepnek számít az USA-ban és már világszerte, így többek között nálunk is elterjedt. Azonban nem mindenki van oda érte, egy norvég online áruház például már csak a miheztartás végett is úgy döntött, hogy nem csökkenti az árait. Sőt, egyenesen megduplázta azokat!

  Nem valószínű, hogy ez hazavágta a norvég vásárlókat, és valószínűleg Torbjørn Selseng sem járt jól vele, de szerinte ezt meg kellett lépnie:

  A fekete péntek ösztönzi a fogyasztást, ami nem fenntartható. A kiskereskedőknek felelősséget kell vállalniuk és biztosítaniuk kell, hogy az emberek ne vásároljanak olyan dolgokat, amelyekre nincs szükségük. 

  (Via)

 • Andy Vajnáról – aki többek között a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos jelenleg – sztorizgatott Mel Gibson a The Graham Norton Show-ban. A sztori tipikus magyar történet, legalábbis én még nem nagyon hallottam olyan Magyarországgal bármilyen szinten kapcsolatos történetet, amibe így vagy úgy, de nem került bele a gulyás.

  Az Oscar-díjas Mel Gibson itt épp a szintén Oscar-díjas Sean Conneryt oltja be egy kicsit, ugyanis együtt kajálták Andy Vajnánál, aki ugye magyar, és természetesen gulyás volt a menü. És hát képzeljük el Sean Connery-t, ahogy azt mondja, hogy gulyás.

  mel gibson
  Fotó: youtube