Hajnalka
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vörösborfolt az abroszon? A múlté! A massachusetts-i Brandeis University egyik kutatója, Daniel Perlman kifejlesztette a csöppenésmentes borosüveget. Egész pontosan megoldást talált arra a problémára, amivel a legtöbb borivó szembesült már élete folyamán: a kiöntés után az üveg nyakán visszacsorgó, lecsöppenő bor gordiuszi csomójára.

    Az éttermi pincérek, borkínálók általában a palack nyaka köré tekert kendővel, vagy spéci kiöntődugóval kerülik el, hogy nem kívánt helyre jusson a bor, de mostantól (illetve onnantól, hogy a palackgyártók átveszik az újítást) ennek vége. Az egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldás segít majd a precíz szervírozásban, és mindehhez csak annyi kell, hogy a palack szájánál körbe egy kb. két milliméter mély vájatot alakítsanak ki. Ennyi az egész, nézzék csak:

    (Via: The Verge)

  • Két és fél év, 20 ezer kilométer utazgatás Norvégiában, 20 terabájtnyi felvett nyersanyag, a végeredmény meg ez:

  • Olvasónk küldte a képet, ahogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben boldogan élvezik egymás társaságát a jegesmedvék:

  • Kell hozzá:

    • tengerpart (homokos)
    • ló (kezes)
    • lovas (nem túl vicceskedő fajta)
    • wakeboard 
    • tesztalany.

    Ez lesz belőle: