Fülöp, Evelin
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Jelly Bean az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, pici, színes, babformájú bogyók, kemény cukormázzal borítva, véletlenszerű ízű töltelékkel (nyilván ez ihlette a Harry Potter hasonló varázsédességét is). Reagan elnök óriási rajongója volt, és tulajdonképpen ő csinált belőle nemzeti cukorkát.

  Namost ennek a cuccnak van egy Sport Beans nevű verziója, amit felturbóztak vitaminokkal, és úgy hirdetik, mint edzés mellé ajánlott kiegészítő. Ami elég nagy marhaságnak tűnik, de hát a Sport szelet országában ne akadjunk már fenn ezen. Egy Jessica Gomez nevű nő most beperelte az édesség gyártóját, mondván, a cukorka galád módon cukrot tartalmaz, amiről ő nem tudott, és ez így a fogyasztó megtéveszése. És valóban, a csomagoláson az összetevőknél nem szerepel az hogy cukor, helyette az "evaporated cane juice" (kb. porlasztott cukornád-szirup) kifejezést használják, ami egészen csodálatos marketinges bullshit, de hát valahol tényleg a vásárlók megtévesztését szolgálja, hogy így körülírják a cukrot. Mondjuk a szintén kötelező fehérje/szénhidrát/zsír/stb. felsorolásnál meg ott volt a cukortartalom, és ebben bízik a cég, hogy megnyeri neki a pert.

  (via Fox News)

 • Screen Shot 2017 05 25 at 12.41.23 PM.png
  Fotó: Curbed / cbgreatlakes.com

  Hanem világítótorony, a Curbed legújabb válogatásából, amelyben három eladó világítótornyot szedtek össze az Egyesült Államokban. Ez például Michigan államban van, vagyis nem is a tenger partján, hanem a Nagy-tavak egyik szigetén. Az 1892-ben épült toronyhoz egy remek házikó is tartozik, és bár már próbálták eladni 3,2 millió dollárért néhány éve, most épp 1,5 millióért (durván 410 millió forintért) szeretnének túladni rajta.

 • Teljesen érthetetlen, hogy az egyébként laboratóriumok számára analitikai eszközöket gyártó delaware-i cég alapításakor hogy nem jutott senkinek eszébe, hogy ez a név egészen picit félreérthető. És hát, szegény embert az ág is húzza alapon a minap egy kisteherautó rohant bele az egyik telephelyükbe, a falon egy bazi nagy lyukat ütve, és összetörve pár berendezést, amin egyébként kromatográfiai eljárásokhoz készültek segédeszközök. Most tehát ott tartunk, hogy

  • Nem elég, hogy análtechnek hívják a céget
  • És egy hatalmas lyuk tátong a telephely falán
  • Azon ráadásul elviselhetetlen bűz árad ki, beterítve az egész környéket

  Az élet a legnagyobb Hahota magazin, én mondom.

  (via Chron)

 • Pénteken kezdődik a 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn, ahol majdnem 100 filmet vetítenek le, ráadásul ingyen. A Királyi Kastély Lovardájában és az Alsóparkban zajló programok népszerűsítésébe beszállt Gödöllő legnépszerűbb macskája, Frau Bürgermeisterin von Gödöllő, Gémesi György polgármesteri hivatali cicája is. A Bürgi által lapozgatott programfüzetet itt nézheti meg online.