Auguszta
5 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Maggie egy 20 éves egyetemista Missouri-ból, és annyit csinált, hogy a tinderes bemutatkozó szövegét lecserélte erre: "küldj 5 dollárt, és meglátod mi történik". Saját bevallása szerint tucatjával küldik neki a pasik Paypalen a pénzt, mert kíváncsiak mi történik. Hát, pontosan az, amire most ön is gondol: Maggie törli a kapcsolatot, és ugye a Tinder játékszabályai szerint ilyenkor már nem is tud vele kapcsolatba lépni az átvert illető. A sztori a Buzzfeeden kapta meg az őt megillető 5 perc világhírt.

 • Festival2017 22X30-def-72dpi
  Fotó: Claudia Cardinale © Archivio Cameraphoto Epoche/Getty Images / Bronx (Paris

  Egy ismeretlen fotós 1959-es képe alapján rakták össze a Cannes-i Filmfesztivál idei plakátját, amin Claudia Cardinale olasz színésznő táncol önfeledten. Állítólag ő sem tudja, hogy ki készítette az eredeti fotót.

  Az idei Cannes-t május 17. és 28. között rendezik meg, egyelőre magyar filmről még nem tudni, a szakértő külföldi sajtó vagy Mundruczó Kornél A felesleges ember című filmjét tippeli, vagy a Tegnapot Kenyeres Bálinttól.

 • Legyen erős. Persze, hogy aranyos, ahogy a kis őzgida a riadt szemeivel önre néz (amiből persze azt olvassa ki, hogy SEGÍTS), ahogy kismalac reszket az avarban, vagy ahogy a rigófióka kuporog, teljesen egyedül, amikor olyan gyenge és védtelen! Legszívesebben már indulna is vele haza, pedig, ahogy a Budakeszi Vadaspark közleménye fogalmaz: 

  a túlzó, félreértelmezett gondoskodás könnyen tragédiához vezethet.

  Így tavasszal kirándulás közben nagy eséllyel találkozunk árvának vagy magukra hagyottnak tűnő kisállatokkal,  ám ők a legtöbbször nem szorulnak segítségre, sőt, beavatkozásunk könnyen az állat pusztulásához vezethet. A legtöbbször oka van, ha egyedül talál rá egy kisállatra, egy kis összefoglaló: 

  Őzek, szarvasok: az anya csak rövid időre hagyja magára a gidát, emberi beavatkozást (pl. óvatlan simogatást, ölbe vételt) követően, az idegen szag miatt előfordulhat, hogy végleg elhagyja kicsinyét, így az éhen hal.

  Nyulak: utódjai a magas fűben lapulva várják, hogy anyukájuk visszatérjen és megszoptassa őket. Esetükben mindez még tovább is eltarthat, hiszen a nyúlmama csak naponta egyszer, hajnaltájt szoptatja a kicsinyeit.

  Vadmalac: biztosak lehetünk abban, hogy az utódjait harciasan, felbőszülve óvó koca mindig a közelükben van, vagyis már csak ezért sem bölcs dolog megközelíteni a kismalacokat.

  Rigó: a fiókák nagyon korán kirepülnek a fészekből, majd szétszóródva rejtőzködnek, hogy a ragadozók nehezebben leljenek rájuk, de eközben a madárszülők folyamatosan etetik őket, és a hangjuk alapján találnak rájuk.

  Ha viszont nagyon aggódnánk, 3-4 óra múlva menjünk vissza és nézzünk körül. Várhatóan addigra már nyoma sem lesz az állatnak, de ha mégis ott van, esetleg betegnek, sérültnek tűnik, akkor az illetékes nemzeti parktól, a legközelebbi állatkerttől vagy állatvédelmi szervezetektől kérhetünk segítséget.

 • Na, ugye. Csak annyit tudunk, hogy Angliában készült a felvétel, amit a svájci Blicken láttunk.