Szilárda
-2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • s3ohoe8k9q4xqwvpd73n.png

  Jövőre jön ki ez a Luke Skywalker-fugura majd, a Hot Toys adja ki és 228 dollárért lehet karácsonyi ajándék valakinek, aki nagy SW-fan, mondjuk nekem. Tényleg jól sikerült, éri az árát:

 • Most biztos azt hiszik, ezt én találtam ki, de tényleg nem: a Szilícium-völgy fővárosában egy állatvédő szervezet cuki háziállatokkal kimatricázott, tojásalakú robotokat küldött az utcákra, amelyek azt monitorozták, hol sátraznak hajléktalanok közterületen. 

  Az akció a dzsentrifikálódó Mission negyedben folyt, ráadásul a város engedélye nélkül. Amikor visszajutott a hír az önkormányzathoz, meg is büntették a San Francisco SPCA nevű szervezetet napi 1000 dollárra.

  Az állatvédők azzal indokolták bizarr és rémisztő tettüket, hogy előfordult, hogy nem tudtak közlekedni a járdákon az ott fekvő hajléktalanoktól. Az SPCA a saját telepeit már egy hónapja őrzi olyan robotokkal, amiket nemrég az utcákra is küldtek. 

  A K9 névre hallgató robot a Knightscope nevű cég gyártmánya, egy bűnüldözésben- és megelőzésben használható robotsorozat egyik tagja. A Knightscope gépei nem lépnek fel közvetlenül a (feltételezett) bűnelkövetők ellen, hanem szenzoraikkal érzékelik a gyanús mozgásokat, és továbbítják a hatóságoknak az információt. A cég emberi biztonsági őrök órabéréhez hasonlítva olcsóbbak, 7 dollár per óráért adja kölcsönbe a robotokat cégeknek, de a bérlők közterületre értelemszerűen nem vihetik őket engedély nélkül. 

  (Business Insider)