Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha igen, akkor jó hírünk van, ugyanis most már nem kell megvárnia, hogy kitörjön a harmadik világháború és valamelyik amerikai bombázóról készült felvételeket kelljen nézegetnie, ugyanis egy szingapúri fotós jóvoltából most először láthatjuk Phenjant madártávlatból 360 fokos videón.

  Az Aram Pan névre hallgató művész már évek óta fotóz az elszigetelt országban és jóban is van az ottani emberekkel, valószínűleg ezért kapott engedélyt arra, hogy egy ilyen felvételt csinálhasson. 

  Az NK News nevű lapnak azt is elmondta, az akció után pár fentről lőtt képét ki kellett törölnie, de végső soron a felvételek túlnyomó részét megtarthatta. Akit érdekelnek a fotós projektjei, az ide  kattintson, aki pedig a videót nézné meg, annak erre tessék:

  (NK News)

 • A videót készítő nő a susnyásban mászkált a kutyáival, amikor meglátott egy halom gombát, meg egy mókust, ami láthatóan ott volt agyban, ahová a tövig begombázott mókusok mennek. A kutyák abajgatták volna (az övék volt a gombaszállítmány???) de a nő nem hagyta, hálistennek.

 • Ma írtam az Urbanistán arról, hogy mi a baj a Frankel Leó útra tervezett rendelő épületével, hogy tesz magasról a környezetére. A fél évszázada kialakult utcakép és az ott álló öt pontház helyett az egyetlen kis háború előttről megmaradt kétszinteshez próbál alkalmazkodni (ami tekintve, hogy ő maga nyolcszintes, természetesen lehetetlen).

  Teljesen azt hittem, hogy ez a kis ház egy háború előtti maradvány, akinek kilőtték, vagy a kommunisták lerombolták a hasonló kaliberű szomszédait, de a Fortepan atyja, Tamási Miklós most két 1961-es képpel lepett meg, amelyek szerint alighanem ez volt a szakasz legmagasabb épülete. Így persze még érthetetlenebb az új terv.

  Egyébként meg kell jegyeznem, hogy előnyére változott a képen látható épített környezet: nem csak rendezettebb lett, de több a lombot adó fa is - ami azért kevés helyen mondható el Budapesten.

 • Idén várhatóan a 600 ezernél is több turista látogatja majd meg az Országházat, az orosz nyelvű idegenvezetést igénylőké pedig jó eséllyel meg fogja haladni a 20 ezret, mondta Kövér László a moszkvai Suszev Építészettörténeti Múzeumban, írja az MTI.

  A házelnök elmondta, hogy az egyik idei nemzetközi rangsor szerint a magyar Országház a világ 14. és Európa 7. legvonzóbb turisztikai látványossága. 

  Az Országház gyakorlatilag sértetlenül élte túl a 20. század Magyarországot is megtépázó viharait. 1990 januárjában az épület csúcsáról lekerülő vörös csillag egy történelmi korszak lezárását és egy új korszak, a diktatúrából a demokráciába való átmenet nyitányát jelezte, majd 2010 után a magyar állammal együtt megújult a teljes épület is.

  A megnyitó ünnepségen üdvözlő beszédet mondott Irina Jarovaja, az Állami Duma (az orosz szövetségi parlament alsóháza) alelnöke és Vlagyimir Arisztarhov orosz kulturális miniszterhelyettes is. Előbbivel ráadásul Kövér a megnyitó előtt kétoldalú megbeszélést is folytatott, amin megbeszélték, hogy úgy fogják érvényesíteni a közös érdekeket, hogy

  Magyarország lojalitását, elkötelezettségét ez európai uniós közös politikai iránt nem vonhatja kétségbe.