Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Sétarepülés.infó kapta le az alábbi titokzatos és geometrikus valamiket a határban:

  Tudja mi ez?
  Írja meg nekünk!

  Eddig az merült fel, hogy

  • 1002
   Brüsszel telepít valamit Soros kérésére
  • 299
   könnyűszerkezetes marhaistálló
  • 140
   egy óriás orvos jegyzetelt rovásírással
 • A dublini reptér dolgozói szerint egy sírkő volt a legbizarrabb dolog, amit valaha bárki is a repülőtéren felejtett. Pedig erős a mezőny, dobogóesélyes a versenyben még a vécédeszka és az élő teknős is. A sírkő a felirata miatt nyert: az volt belevésve, hogy "soha nem felejtünk el". (via)

 • https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

  Ritka, nem albínó, hanem simán fehér színű koalabébi született Ausztráliában a queenslandi Australia Zoo állatkertben (ami egyébként eddig főleg arról volt híres, hogy a Steve "Krokodilvadász" Irwing özvegye a tulajdonosa). Az állatkert a Facebookon kért ötleteket a rajongóktól a koala keresztelőjére, ez 15 órája történt, azóta 4500 kommentben érkeztek tippek. Természetesen rögtön népi mozgalom indult a Trónok harca-rajongók között a Daenerys név melletti lobbizásra, ami tulajdonképpen nem is rossz ötlet. (Igen, nőnemű a kis koala.) Ide lehet menni további ötleteket bedobni.

 • A szimplán csak Bartók című dokumentumfilm a világhírű zeneszerző eddig kevésbé ismert, személyes portréjának megrajzolására tett kísérlet, amelynek a különlegessége, hogy Bartók Béla fia, Péter, aki a családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút, most azonban, 92 évesen mégis mesél édesapjáról.

  Így szóba kerül Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett a ember számára. A film továbbá gazdag válogatást mutat be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei fogadtatásából, és archív felvételek segítségével a korabeli Magyarország és New York hangulatába is betekintést enged.

  Sipos József filmjét szeptember 14-től játsszák majd a magyar mozik.