Jácint
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Komoly korlátozásokat akarnak a brit reptereken olyan légitársaságok, mint a Ryanair vagy a Jet2, elegük van ugyanis abból, hogy a brit utasok gyakran a kora reggeli járatokra is masszívan betintázva ülnek fel, és zaklatják utastársaikat, vagy a gépek személyzetét. A tavalyi év során összesen 387 részeg britet tartóztattak le az ország repterein, ami 50 százalékos emelkedés az előző évi számról.

    Az utastársak vegzálása mellett komoly probléma a légiutaskísérők zaklatása: egy szakszervezet szerint a kabinszemélyzetek 20 százaléka szenvedett el fizikai bántalmazást valamint szexuális zaklatást, többségében részeg utasoktól. Egy, számos légitársaság által aláírt magatartási kódex most megtiltaná a láthatóan részeg utasoknak, hogy felszálljanak járataikra, valamint megtiltaná, hogy a vámmentes zónában vásárolt alkoholt fogyasszák a gépen.

    Probléma lehet azonban a reptéri üzletek és bárok bevonása az egyelőre önkéntes alapon működő kezdeményezésbe: ezek a helyek ugyanis komoly profitot termelnek abból, hogy innivalóval lássák el a reptéren gyakran órákat vesztegelő utasokat.

    (The Economist)