János, Pál
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több mint másfél kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Hegyeshalomnál vasárnap kora délutánra. Az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt akadozik a forgalom a határátlépési pont közelében.

  • Kínában az elmúlt években egyre többet fektetnek a turizmusba, lassan mindenhol üvegpadlójú hidakat és kilátókat adnak át. A legújabb, 430 méteres hidat Zhangjiajie mondhatja a magáénak. Hogy biztosak legyenek a terhelhetőségében és az üveg szilárdságában, látványosan tesztelték az átadás előtt: kapalácsokkal estek neki, aztán egy autót is átengedtek rajta. A híd bírta a strapát, a turisták pedig várhatóan örömmel sikítoznak majd rajta.

  • Az ívás idején gyöngyszerű nászkiütésekkel díszített gyöngyös koncér Európa ritka és veszélyeztetett hala. Mindössze három ausztriai tóban maradt fenn, ezeken kívül csak a Duna osztrák szakaszán él egy kisebb állománya. Utóbbi levándorló példányai nagy ritkán az alsóbb szakaszokon is megjelennek, de nálunk eddig csupán egyetlen  példányát azonosították, 1998-ban Dunakilitinél. Egy ifjú horgásznak köszönhetően azonban ismét megerősítést kaptunk a faj hazai előfordulásáról.

  • A US Bank Towerbe épített üvegcsúszda a felhőkarcoló hetvenedik emeletéről, 305 méter magasból indul és a 69. emeletre viszi azokat, akik hajlandóak 25 dollárt (nagyjából 7150 forintot) fizetni azért, hogy 13 métert csússzanak a város felett. (BBC)