Friderika
10 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha nem hanyagolja a sportolást, de nem is szeretne kilógni a többi apuka sorából a játszótér szélén ücsörögve, akkor ezt az övtáskát kell majd megvásárolnia az interneten, ha elindul a sorozatgyártás:

  Az ötletgazda most keres társakat a vállalkozásához, a dadbod.com-on érdeklődhet, ha beszállna. Ezek a tervbe vett modellek:

 • Szeptember elsején nyílt meg a Közös Ország Mozgalom Agórája a Kossuth tér mellett, ahol a választási rendszerről szóló egyeztetések után politikai, közéleti és kulturális témákról is beszélnének az ellenzéki pártok, egészen október 23-ig. Ehhez képest új szintre emelve az ellenzéki összefogás céljait tegnap délután ez a felirat fogadta a helyszínre látogatókat:

  Új program: Tiltakozunk az eső és viharos szél ellen.

 • Miközben a rothadó nyugat még le van ragadva a kávé + toniknál, a Coca-Cola Japánban meglépte, amit igazából csak a japán piacon lehet meglépni, és nemrég piacra dobta a kávés kólát.

  Persze a kóla + kávé önmagában még annyira talán nem is lenne rémisztő mix, ha mondjuk tikkadt szöcskéből vagy valami kézműves kólából + kézműves cold brew drip fair trade sous vide cibetmacskaszar-kavéból lenne, de a Coca-Cola egyrészt nem a kifinomult ízekről híres, másrészt meg gondolom eleve úgy voltak vele, hogy ha már belemegyünk ebbe a történetbe, akkor nyomjuk fullba a kretént, úgyhogy a saját cukros gumiízű kamukávéjukkal, a Georgia nevű termékkel keverték a kólát.

  Nyilván nem jelent nagy meglepetést ezek után, hogy maga a termék elég rossz.

  • Az illatában a tejeskávé keveredik a kólával, ezért már a doboz felbontásakor elkezdni ingerelni a releváns testrészeket.
  • A szénsavtartalma érezhetően sokkal alacsonyabb, mint a sima kólának, emiatt viszont a korty eleje az asztalon másfél órára kint hagyott, szénsavmentessé vált kóláét idézi.
  • A korty végére viszont átveszi a főszerepet a tejeskávé íz, az utóíz pedig egészen savanykássá válik, de nem a kávésznob savanykás értelemben, hanem csak simán rossz.
  • Az igazán rossz viszont a közepe, amikor ez a kettő találkozik. Próbálhatnék persze vicceseket írni róla, de mire a doboz elfogyott, pont olyan szomorú lettem, hogy már nem tudok.

  Egyébként 100 ml-ben 22 kalória van, tehát gyengébb, mint a sima kóla, cserébe másfélszer annyi benne a koffein. A 190 ml-es dobozban egész pontosan 34 gramm koffein és 42 kalória van, mindez 130 jenért (kb. 300 forintért).

 • Néhai férje védjegyének megsértése miatt a John Lemon üdítőitalok nevének megváltoztatására kényszerített egy lengyelországi italgyártó céget Yoko Ono, írja az MTI.

  John Lennon özvegye perrel fenyegette meg a katowicei John Lemon vállalatot, ha nem változtatja meg a nevet.

  Képünk illusztráció. / Know Your Meme
  Képünk illusztráció. / Know Your Meme

  Ügyvédei arra figyelmeztették a céget, hogy napi 5000 eurót és eladott palackonként 500 eurót kell fizetnie, ha megsérti a John Lennon védjegyet, amelyet Ono 2016-ban jegyeztetett be.

  Az üdítőitalos cég ügyvédei cáfolták, hogy megsértették volna John Lennon jogait,

  de Ono ügyvédei a John Lemon írországi forgalmazójának Facebook-posztjára hivatkoztak, amelyen megjelenik az ikonikus énekes képe. Sőt más anyagaikon a természetes alapanyagokból készült, magas gyümölcstartalmú, glutén- és tartósítószer-mentes limonádék logója mellett ott van a "let it be" felirat és a jellegzetes kerek lencséjű szemüveg, mindkettő szorosan kötődik John Lennonhoz.

  Karol Chamera, a John Lemon brit forgalmazója a East London Advertiser lapnak arról beszélt, hogy "aki ebben a vállalkozásban részt vesz, mindenki startup cég és nem tudunk szembeszállni valakivel, akinek milliói vannak", ezért a jövőben On Lemon néven forgalmazzák az italt.