Eszter, Eliza
14 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezúttal a Pékműhelyt érte utol a jelenség, hosszú posztban számolnak be arról, hogy nem azért nem tudnak elég kenyeret sütni, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak sem péket, sem pultost, sem futárt felvenni.  

 • Hiába lett Moszkva szerint hazai pálya az Ukrajnától visszavett Krím, Dmitrij Medvegyevnek okoztak a helyiek néhány kellemetlen percet, amikor arról panaszkodtak, hogy annyira mégsem érzik jól magukat Oroszország kebelére visszatérve. Az orosz kormányfő három napos útján spontán beszélgetésbe keveredett egy asszonnyal, aki az elértéktelenedő nyugdíjra panaszkodott.

  Érdemes Dmitrij Egyszer Elnökként Melegítettem a Széket Másnak Medvegyev és a nyugdíjas nő párbeszédét meghallgatni.

  „–Nem lehet a nyugdíjból megélni, az árak eszméletlenek, a nyugdíjkiigazítást sem megfelelően hajtották végre.

  - A nyugdíjakkal külön fogunk foglalkozni.

  - De hát a Krímen elmaradt a nyugdíjkiigazítás...

  - ...az most máshol sem volt. Egyszerűen nincs rá pénz.

  Ha lesz pénz, végrehajtjuk. Na, kitartás, minden jót.”

  Szokatlan beszélgetés és magyarázkodás, talán kicsit az is benne van, hogy a Krím az elmúlt 25 évét autonóm köztársaságként élte, hozzászokva ahhoz, hogy beszólhatnak a kijevi vezetésnek. Most láthatóan Moszkvával szemben sem óvatoskodnak. Persze, Oroszországban is panaszkodhatnak, akár élő adásban is, de az nem a központi hatalmat, hanem a helyi vezetést vagy az általa megbízott cégek ügyeit érinti, amire Vlagyimir Putyin a maga évenkénti csevegő műsorában el szokta mondani, hogy megnézem, leellenőrzöm, elintézem.

  De, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, mint most Medvegyev, az legfeljebb pályája kezdetén, a Kurszk tragédiája idején volt elképzelhető, amikor találkoznia kellett a hajon szolgálók még reménykedő rokonaival, aztán el kellett viselnie a néhai Borisz Berezovszkij irányította televízió elnököt kritizáló műsorait. Állítólag ez volt Putyin legnagyobb leckéje és nagyjából ez pecsételte meg az addig befolyásos Berezovszkij a sorsát.

 • Venezuela eszement nagy gazdasági válságban van, az infláció 700 százalékos, a boltokban vécépapírt sem lehet kapni, a közalkalmazottak csak két napot dolgoznak és még az órát is átállíttatta a kormány, hogy fél órával kevesebbet kelljen bekapcsolni a lámpákat. Mostantól pedig még egy hideg kólával sem feledtethetik magukkal a venezuelaiak, hogy mekkora szarban van az ország, mert ahogy a BBC írja, 

  a cukorhiány miatt leállt a Coca-Cola venezuelai gyára.

  A nádcukor-termelés egy ideje már csökken, részben az állami árszabályozás miatt, részben pedig azért, mert a termelők nehezen tudnak hozzájutni a szükséges műtrágyákhoz külföldről. A Coca-Cola ezért ideiglenesen inkább leálltja a cukros üdítők gyártását, a cég képviselői szerint pedig dolgoznak a kormánnyal azon, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Addig is a venezuelaiaknak be kell érniük a light kólával és egyéb cukormentes üdítőkkel, mert azokat még gyárt a Coca-Cola.

  Mindez alig egy hónappal az után, hogy az ország legnagyobb sörgyára is leállt mert nem jutottak elég árpához. Mi jöhet még ezután?

 • Görög Zita Hajdú Péter műsorában mesélt élete nagy kalandjairól, például arról, ahogy Paris Hilton bedurcizott rá egy ruha miatt, vagy amikor rámozdult Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers frontembere, akivel egy buliban ismerkedtek meg.

  Kiedis épp akkor lépett ki egy kapcsolatból, ami miatt rövidre volt nyírva a haja, így a 19 éves lánynak fogalma sem volt, hogy kivel csacsog éppen. Mikor jelezte, hogy hazamegy, mert másnap dolgoznia kell, a zenész felajánlotta neki, hogy hazaviszi őt a taxijával. "A taxiban megkérdeztem, hogy van-e zenekara, mire mondta, hogy igen, a Red Hot Chili Peppers" – idézte fel a történteket Görög Zita.

  A vele készült interjút meg is lehet nézni, az RHCP-sztori a negyedik perc környékén kezdődik: