Nándor
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bevallom, hogy mostanáig én sem. Márpedig így történt, és ezt az EPA-nak dolgozó Juszef Rabi Juszef fotói is bizonyítják.

  A női alakulat az Amerika vezette szövetségek által támogatott arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) része, akik júniusban indítottak hadműveletet, hogy visszafoglalják a várost az Iszlám Államtól. Az Independent egy augusztusi cikke szerint a női alakulatban akkor 210 nő kapott kiképzést, akiket utána kivittek a frontra.

  Egyikük Layla Hussein azt mondta,

  azzal a céllal mennek harcolni, hogy szembeszálljanak az Iszlám Állammal, és megmutassák nekik, a nők erősek.

  A kurd Népvédelmi Egységek (YPG) egyik kiképzője szerint a női harcosok reményt adnak a nőknek a felszabadított városokban. Mint közismert, az Iszlám Állam harcosai az elfoglalt területeken számtalan nőt ejtettek fogságba, akikkel szexrabszolgaként bántak. Egy 18 éves jazidi lány, Farída Khalaf, miután kiszabadult, könyvben írta meg elképzelhetetlen szenvedéseit.

  Rakkában a harcok kedden értek véget, az SDF harcosai az utcákon ünnepeltek. A négy hónapos ostromban 3250 ember halt meg, köztük feltehetően a női alakulat jónéhány tagja is.

 • De lehet hogy az egész ország legszélesebbjét. A tegnap esti ünnepi tekerés előtt Kürti Gábor Kükü és Halász Áron is végignyújtózott rajta a Bartók Béla úton (és egyikük sem hobbit):

  Tudtad, hogy a város (vagy az ország?) legszélesebb kerékpársávja készült el a Bartók Béla úton? Ez civil siker is, amit...

  Közzétette: I bike Budapest – 2017. október 17.

  A sávról és az eseményről a Magyar Kerékpárosklub oldalán olvashattok bővebben.

 • Szerdán felhívást írtam olvasóinknak, hogy küldjenek képeket az őszi erdőkről. Rengeteg képet kaptam, amit ezúton is hálásan köszönök. Most a legjobb 10 + 1 képpel szeretnék kedvet csinálni a hosszú hétvégén való kiránduláshoz:

  Érezzék jól magukat a természetben, szippantsanak nagyokat az őszi avar illatából, és raktározzák el lelkükben a meleget. Az előrejelzések szerint jövő héten már sokkal csúfabb időnk lesz.

 • Azon belül is október közepe az ideális időpont, legalábbis erre utalhat, hogy október 16-19. között minden nap van egy F1-pilóta születésnapja a közelmúltból (vagy épp közeljövőből).

  • Október 16-án a Ferrari pilótaakadémiájának legnagyobb tehetsége, a jövőre minden bizonnyal már a Saubernél vezető Charles Leclerc ünnepel.
  • Másnap, 17-én Kimi Räikkönen partiján lehet bulizni.
  • Október 18-a a mostani Sauber-pilóta Pascal Wehrlein születésnapja.
  • Ma, október 19-én pedig a korábbi F1-es Heikki Kovalainennek jár a köszöntés.