Gellért, Mercédesz
10 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1990. augusztus 5-ét írtunk, a berlini fal már leomlott, csak idő kérdése volt a német újraegyesítés. 

  Az NDK-ban is megalakultak a pártok, a később a CDU-val egyesült Demokratikus Ébredésben kezdett politizálni Angela Merkel. Az egyetlen keletnémet szabad választáson 1990 tavaszán a jobboldali győztes pártkoalíció tagjaként a Demokratikus Ébredés csupán 0,9 százalékot ért el, Merkel viszont helyettes kormányszóvivő lett.

  Az ominózus mondat pedig, amivel Merkel bekerült az MTI-be, ez volt: "Nem Lothar de Maiziere [az NDK miniszterelnöke] az NDK-beli CDU első számú jelöltje a brandenburgi tartományi miniszterelnöki posztra."

  Ami azt illeti, tényleg nem ő volt. Peter-Michael Diestelt, az NDK belügyminiszterét indították kevés sikerrel. Brandenburgban azóta is megszakítás nélkül a szociáldemokraták vannak hatalmon.

 • balnaszorf

  Már nagyban megy a szörfbajnokság elődöntője, neked minden esélyed megvan a döntőre, eszméletlen nagy királynak érzed magadat, szeled a hullámokat, hasítod a vizet, mint fejsze a fahasábot, és akkor egyszer csak megjelenik mögötted két bohókás gyilkos bálna, te meg rájössz, hogy ki az igazi nagy király, úgyhogy hanyatt-homlok kimenekülsz a vízből a francba, és átértékeled az egész életedet.

  Na, nagyjából ezt élhették át a norvég Lofoten Masters 2017 nevű szörfverseny résztvevői a szervezők videójának tanúsága szerint:

 • Egy genfi aukción egy 20. századi kínai vázát, amelynek a becsült értéke 500 és 800 frank között volt (ez átszámolva 130-210 ezer forint), de egy amatőr műgyűjtő

  5 millió frankért, azaz 1,34 milliárd forintért vitt el.

  Ami az illetékkel együtt 1,58 milliárd forintjába fog kerülni.

  Ráadásul egy figyelmetlenség miatt: az aukciós tárgyakat bemutató katalógusban jelezték, hogy a váza az előző században készült, de azt is kiemelték, hogy van rajta egy ismeretlen eredetű 18. századi motívum is. Ez a mondat akadhatott be két szövegértésből nem túl erős műgyűjtőnek is, akik addig licitáltak egymásra, ameddig az egekbe nem emelték a 300 évesnek gondolt váza árát. (Telegraph)

 • flatearth

  Valami ilyesmire találták ki, hogy egyesíteni a kellemest a hasznossal: a Redditen álltak elő azzal a mind médiás, mind tudományos értelemben remek ötlettel, hogy ha a lapos föld elméletében hívők annyira biztosak a dolgukban, mármint abban, hogy a bolygónk márpedig nem valami labda az űrben, akkor álljanak a kamerák elé, és egy valóságshow keretein belül keressék meg a Föld szélét - írja a Disclose.tv.

  Azonnal nézném!!!

  Más kérdés, hogy egyes hívők szerint ez sosem jöhetne össze, hiszen tök nyilvánvaló, hogy a föld szélén hatalmas fal áll, amit az emberiség hatalmas hadserege véd. :(