Mátyás
8 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pornói Rezső gimnáziumi énektanár, római katolikus kántor, egyházkarnagy volt. 1892. február 24-én született a Fejér megyei Újfalun. Tanítóképzőben szerzett kántori oklevelet. 1916 és 1918 között a budapesti Wagner Gimnázium énektanára és vegyeskarának vezetője volt, később testvérével, Pornói Jánossal a rákosszentmihályi egyházközség szolgálatába álltak. 1959. augusztus 17-én hunyt el. Miséit, műdalait és nótáit őrzi az utókor. (Wikipédia)

 • Egy meg nem nevezett washingtoni férfi drónja annyira megijesztett 1500 szarvast a nyugat-wyomingi nemzeti szarvasparkban, hogy fél mérfölden keresztül menekültek a repülő szerkezet elől.

  A riadalom hétfőn történt a szarvasok menedékéül szolgáló területen, ahol az agancsosok és a bölények gyakran gyűlnek össze táplálkozni az eleségből, melyet azért helyeznek ki nekik, hogy segítsék túlélni a telet.

  Az idei tél különösen zord volt, több mint 90 centiméteres hóréteg alakult ki, ami minden vad számára küzdelmessé teszi az életet.

  A vadak megzavarása komoly szabálysértés, akár 5000 dolláros (1,45 millió forint) bírságot is kaphat, aki elköveti. A washingtoni férfi megúszta egy 280 dolláros csekkel. (MTI/ABCNews

 • Mint háborús övezetben egy aknamező,
  úgy néz ki a Kertváros.
  Most, hogy itt a tavaszi olvadás,
  mindenütt kutyaürüléket látni.

  Egészen a pici bogyóktól
  a „dinoszaurusz”-méretűekig
  minden megtalálható
  a fűben, a járdán,
  a játszótereken. (Olvasó, Bama.hu)

 • Ha fogékony lennék a rejtett összefüggések sejtetésére, bizonyára a háttérhatalom furcsaságait sejteném (és sejtetném) a dolog hátterében. Így viszont szimplán egy fun fact: a Magyar Olimpiai Bizottságnak 2012 óta a budai elitkörnyéken lévő, így vélhetően nem is olcsó MOM épületegyüttes irodaházában van a székhelye – amit az üzemeltető történetesen a MOMentum Irodaház névre keresztelt el.

  kkkkkkkkkk

  Amivel persze nem azt akarom sugallni, hogy ha nem költöznek el négy és fél éve, akkor nem álomgyilkolódik le az ország kisebbsége által szorgalmazott budapesti olimpia ötlete. De legalább mondjuk Bank Center vagy Capital Square néven azért aligha alakult volna mozgalom.