Adalbert
6 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár éve jártunk Ráckevén és átkompoztunk a Kerek-zátonyra is, ami elég mesebeli hely. A fenti kép is akkor készült a Dunai-szigetek blogra, és most meglepve tapasztaltam, hogy több házikó is eladó a csöpp szigeten, ahol nincsenek utcák, a házak csak úgy meg vannak számozva.

  A legcukibb alighanem a 144-es, amit 4 millióért árulnak.

  További képek: katt!
  További képek: katt!

  A legkülönlegesebb viszont a 111-es, szintén 4 millióért, amely a sziget északi csücskén van és keletről, nyugatról a Duna határolja.

  1?wm=0

  Aki szeretne, ennél olcsóbban vagy drágábban is vehet magának kis szigeti búvóhelyet. Csak vegyen magánok hozzá csónakot is, mert különben csak akkor hagyhatja el a szigetet, amikor épp megy a komp.

 • 11 emeleten megy keresztül a vonatsín, és a teljes rendszer kiépítése nagyjából 708 millió forintnyi dollárba (2,6 millió dollár) került. Cserébe így néz ki a dolog:

  (Indy100)

 • Hidvégi-Üstös Pál extrémsportoló,  a Tisza Nagykövete újabb feladatnak feküdt neki: a BeregFest Bike Tour nevű jótékonysági kerékpáros túrán Budapestről eltekert Ukrajnába, a határ menti Beregszászra, hogy hirdesse: Ukrajnának az EU-ban a helye és ebben a közeledésben fontos szerepet játszik Magyarország, mind pedig a határ menti Beregszász.

  Hidvégi-Üstös ráadásul egy 150 éves velocipéd replikával tette meg a 400 kilométeres táv nagy részét, és társasága is volt: Takár Károly aknaszlatinai óbányász és Dezső Sándor hódmezővásárhelyi triatlonista is vele tekert. Érintették Beregszász hat testvérvárosát, Gödöllőt, Hatvant, Kiskörét, Tiszaújvárost, Nyíregyházát és Vásárosnaményt.

  A Budapest-Beregszász túrával egy időben öt ukrán kerékpáros is elindult, ők Kijevből mentek Beregszászra.

  A küldetést sikerrel teljesítették, mindenki megérkezett a célba. Reméljük, Ukrajna ezzel a nem mindennapi sportteljesítménnyel valóban közelebb került Európához.

 • A második Marton Éva énekversenyre idén vagy százan jelentkeztek videón 25 országból, és az előszűrések, meg az élő fordulók után tízen kerültek a döntőbe, köztük egy magyar lány, Horti Lilla is.

  Szóval elég nagy durranás volt, írhatnánk, ha nem pont szombat este rendezték volna a döntőt a Zeneakadémián a Teréz körúti robbantás szomszédságában.

  Szerencsére a verseny pont véget ért a robbanásig – a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte –, már csak a közös pezsgőzésről terelték ki a résztvevőket a rendőrök.

  A szigetelés amúgy elég jól vizsgázott, a közönség egy pukkanást sem hallott, állítólag a backstageben is csak arra tippeltek, hogy

  pakoló srácok elejtettek egy hangszert.

  A Zeneakadémia most kezdte feltolni a YouTube csatornájára a videókat, akit érdekelnek a finalisták, kattintson át.