Márk
6 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 0?c=76646592 0&h=900
  Fotó: Otthontérkép

  - írja az ingatlanos. Persze ettől függetlenül érdemes végigpergetni ennek az erzsébetvárosi lakásnak a képeit a hirdetésben . Tényleg minden négyzetcenti le van festve, még az ajtókra és az ablakokra jutott belőle. Az egyik képen le is olvasható a díszítés dátuma:

  MCMXCIII

  Az angol nyelvű rész szerint amúgy a Mátyás-templom és az Országház renoválásában részt vevő egyik mester munkái a képek. (Köszi a tippet Klári!)

 • Eredetileg még úgy adta ki a Marvel, hogy a következő két Bosszúállók-film címe majd Infinity War I. és II. lesz, aztán gyorsan változtattak ezen, és csak a harmadik rész kapta meg az Infinity War címet.

  Aztán a filmeket rendező Russo testvérek közölték, hogy jobb is ez így, mert valójában két teljesen elkülönülő sztoriról van szó, így csalóka lett volna őket a címmel összekötni. Éppen ezért a 2019. május 3-ra ígért negyedik Bosszúállók címét nem tudjuk még, és egy darabig nem is fogjuk tudni, az ugyanis lelőné az addigi Marvel-filmek történéseinek egy részét.

  2019 tavaszáig még hét filmet dob ki a Marvel, a legvalószínűbb az, hogy a jövő májusi Infinity War után tudjuk meg a következő Bosszúállók címét.

  Persze lehet, hogy Zoe Saldanának, vagyis a Galaxis őrzői Gamorájának máris sikerült elspoilereznie, ugyanis egy interjúban azt mondta, hogy az Infinity Gauntlet lesz a cím. Vagy csak viccelt, mert ha tényleg ez a cím, akkor az nem is spoiler.

 • Ígéretes honlappal rukkolt elő a Lechner Tudásközpont, amellyel térképen (is) lehet keresni olyan klassz kezdeményezéseket, amiket valamilyen módon bele lehet gyömöszölni a ma oly divatos okos város fogalmába. Ha túllendülünk néhány bullshit szagú alcímen, mint a Küldetés, meg a Tudásplatform, akkor egy kifejezetten hasznos példatárhoz jutunk.

  Egy rakás projekt szerepel benne, elsősorban az Európai Unióból, de a világ legkülönbözőbb pontjairól is, amelyek sikeresek, példamutatók. Lehet szűrni területekre, címkékre, típusokra. Van benne egy csomó oktatási program Barcelonától Tajpejig, de olyan jól ismert budapesti fejlesztések is, mint a Bubi vagy a Futár. 

  A rövid leírások csak ízelítők, mindegyikhez jár egy link is, amelyik az adott projekt oldalára visz. Szóval klassz. Jó böngészést!

 • Azért, mert itt már véget is ér.