Dániel, Daniella
18 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na vajon?

  • 450
   Soros György célzott kibertámadást indított a BKK ellen, hogy destabilizálja Hazánk közlekedésbiztonságát.
  • 161
   Gyurcsány.
  • 84
   A T-Systemsnél dolgozó migráns takarítónő kivárta, amíg senki nem néz oda, és beleírta a forráskódba, hogy Allah akbar.
  • 66
   Vitézy Dávid ottfelejtett palotapincsije belehugyozott a DNS szerverbe.
  • 40
   Amikor a rendszergazda kiment pisilni, belefeledkezett a vécén talált Ulyssesbe, és nem vette észre, hogy a céges gépre telepített torrentszerver lefagyása mindent magával rántott.
 • Nem jó dolog előítéletesnek lenni. Sőt, csúnyább, mint egy csokit falatozó menekültre néző Németh Szilárd. És igen, ha volt egy olyan előítélete, hogy a címben feltett kérdésre a válasz az, hogy semmit, hát most tessen szégyenkezni egy jó nagyot.

  Mert a közmédia igenis beszámol a BKK e-jegyéről. Tudják, amit bő egy hete vezettek be, és azóta a BKK és T-Systems párosának mindenféle alkalmatlanságát bebizonyította: a rendszer nem működik, úgy tele van hézagokkal, mint Kósa Lajos gondolatmenete bármiről, rendszerhibák, bugok, adatkezelési problémák, lefagyott honlap, kamuzó cégvezérek, azonos nevűek törölhető fiókjai, a rendszerhibát feltáró fiatalember rendőrkézre kerítése jelzik ennek a remek sikertörténetnek a mérföldköveit.

  Mármint a valódi valóságban. A magyar közmédia azonban mára olyan szintre fejlesztette az alternatív valóságot, hogy egy Szabad Nép-félóra adja a másikat. Igaz, a hazugságok, na jó, elhallgatások burka, legalábbis az MTI-ben, néha-néha felreped.

  A híradó.hu-n egyszerű a helyzet, a sima keresőbe beírva a "BKK" kifejezést 111 találatot kapunk, ebből 5 frissebb idén július 18-inál. Sorolom a címeket (időrendben a legrégebbitől a legfrissebbig):

  • Biztonságosan működik a jegyrendszer
  • Már javítja a BKK az online vásárlás "gyermekbetegségeit"
  • Újra megáll a 2-es metró a Kossuth téren
  • Biztonságban vannak az utasok adatai a BKK szerint
  • Busz és autó ütközött Zuglóban, tízen megsérültek

  Tehát szó nincs olyasmikről, hogy miért is ne működne biztonságosan a rendszer, hogy milyen "gyermekbetegségeket" tártak fel, hogy mi baja is lehetne az adatainknak, és miután nem adtak hírt arról a 18 évesről, aki bejelentett hibákat a BKK-nak, naná, hogy arról sem adnak hírt, hogy elvitték a rendőrök.

  Az MTI-re kattintva még mókásabb a kép. Szó szerint, mert itt csináltam screenshotot is.

  Hírek a BKK keresőszóra az MTI-ben
  Hírek a BKK keresőszóra az MTI-ben

  Mint látható, a hírügynökség nehezebb helyzetben van, mint a hirado.hu, mert nem tud minden pártközleményt visszadobni. Így közzétették a DK követelését, hogy azonnal ejtsenek minden vádat az online jegyvásárlás hibáit feltáró fiatal ellen (hírt már nem adtak ki belőle), illetve az Együtt ugyanebben a témában kiadott szolidaritási közleményét. Híreik viszont kábé ugyanarról vannak, mint a hirado.hu-nak: rövidhírük, majd hosszabb hírük is arról, hogy a főpolgármester-helyettes szerint kibertámadások érték a BKK-t, és a BKK-vezér csütörtöki bejelentése, hogy az adatok biztonságban vannak. Azt viszont, hogy mi indokolta a két ellenzéki párt közleményének kiadását (javítás: 3 párt közleményének, a Jobbik is kiadott egyet az "etikus hacker" mellett, de azt BKK-ra nem dobta ki a kereső), a nemzeti hírügynökség BKK-ról szóló híreiből nem derült ki.

  Ezek után elképzeltem, hogyan számolna be a mai MTI az 1989-es Nagy Imre-újratemetésről. Kábé így:

  • Rendezvény miatt forgalomkorlátozások várhatók a Hősök terénél.
  • Véget értek a forgalomkorlátozások a Hősök terén.
  • A párt és kormány szerint a szovjet csapatok magyarországi tartózkodása és a magyar fiatalok következő húsz éve biztonságban van.
  • OS - Orbán Viktor magyar állampolgár közleménye: [A közlemény nyilvánosságra hozatalát a Magyar Távirati Iroda megtagadja, mert az alkalmas Wojciech Jaruzelski jó hírnevének megsértésésre.]
 • Leszállítottak egy Toulouse-ba induló EasyJet-járatról és magára hagytak egy kísérő nélkül utazó gyereket a londoni Gatwick repülőtéren – írja az MTI.

  A 15 éves Casper Read csütörtökön kapta meg a beszállókártyáját a Toulouse-ba induló gépre. Ám alig üzente meg egy SMS-ben az édesanyjának, hogy a repülőn ül, egy másik utas magának követelte a helyet, és a fiút azzal az indokkal, hogy nincs elég hely a gépen, leszállították.

  „Ez őrület! Egyedül hagyták az indulási oldalon. Szerencsére még nem szálltam be a Londonba induló vonatba, és vissza tudtam menni érte. Nem tudom, mi történt volna, ha nem érek oda, hiszen nem volt nála pénz, még vonatra sem tudott volna ülni” – írta a gyerek anyja. 

  A légitársaság szóvivője a kellemetlenségért elnézést kért, szerinte az volt a baj, hogy a járat amire a fiú felszállt, túl volt foglalva. Vizsgálják, hogy hogyan kerülhetett a fiú a fedélzetre, miért nem tájékoztatták erről már a beszállókapunál. A szóvivő hozzátette: mivel a társaságnak szabályos eljárásrendje van a kísérő nélküli kiskorúak védelmére, amelyet ezúttal nem követtek, ennek a mulasztásnak is utánajárnak.

 • Ahogy a kaliforniai Mariposa felé vezényelt, a tűzoltásban segítséget nyújtó repülő oltóhabot dobott le, majd meredeken felszállt, még a helyi tűzoltónak is elég látványos volt, elő is kapta a mobilját, hogy megörökítse. Amúgy valószínűleg nem sokat pihenhetett az elmúlt napokban, hiszen 45 ezer hektárnyi bozót vált a lángok martalékává a környező dombokon.