Izsó
13 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • elefant

  Assam, a Fővárosi Állatkert 16 éves elefántbikája a maga 4,6 tonnájával igazán tiszteletet parancsoló állat, de az önfeledt labdázást és pancsolást azonban nem veti meg. Az állatkert Facebookja jóvoltából mi is megnézhetjük, hogyan.

 • clk

  Lassan a 20-as évei végén járhat az a korosztály, aki még tisztán emlékszik a sötét '90-es évek egyik meghatározó jelenségére, a Hupikék törpikék-kazettákra. Ezek a gyereklemezek voltaképpen akkor aktuális magyar slágerek törpösített feldolgozásai voltak. Az internet szerint 1996 és 2009 között összesen 13 ilyen album szabadult rá a magyar lemezpiacra, de azóta nem történt semmi. Most úgy néz ki feléledt a koncepció Rogán Antalnak köszönhetően, mert valaki átdolgozta a Császár Előd-féle FLM '95-ös slágerét, méghozzá egészen bravúros dalszöveggel.

  Íme a Feltalálok még!

  A legjobb sort azért külön is kiemelnénk:

  Vízióm, hogy kint legyen az én Vizóm

 • Már egy hete esz a penész: a mellékelt fotókat a Munkácsy utcában lőttem. 

  - ezzel a mondattal kezdődött Zoltán levele, én meg nem értettem, mit dühöng, mert ránézve a mellékelt bélyegképre úgy tűnt, hogy valahol a kertvárosban egy pedáns kiskerttulajdonos a háza előtt szépen lekerítette az előkertet/árkot.

  Aztán megnyitottam a fotókat és továbbolvastam a levelet:

  A Flinstone-kerítések a Podmaniczky utcánál kezdődnek és a Lendvay utcáig tartanak, gondolom ott a fokozott védettség miatt nem vihették tovább. Szerintem botrányos, ha érdekel, nézd meg a helyszínen, mellbevágóan gusztustalan.

  Na igen, így már tényleg más a helyzet, hiszen benn járunk Terézvárosban, Pest egyik belső kerületében, ahol kiskertek utoljára 150 évvel ezelőtt voltak. Ráadásul a fejlesztés több sarkon át húzódik, szóval nem is valami magánakcióról van szó. Mondjuk a "mellbevágóan gusztustalan" azért enyhe túlzás, de sikerültnek azért én sem nevezném.

  Legalábbis itt nem.

  Hogy tetszik a terézvárosi Flintstone-kerítés?

  • 1439
   Tetszik
  • 1004
   Szerintem jól néz ki, de ide nem való
  • 386
   Egyáltalán nem tetszik
 • A Nárcisz Asztaltársaság a Magyar Hospice Alapítvány és a vendéglátóhelyek közös kezdeményezése, aminek keretében az éttermek egy éven keresztül heti egy menü árának felajánlásával támogatják alapítványuk tevékenységét. Az alapítók olyan ismert éttermek, mint a Larus, a Nobu, a Pomo D'oro, az Ürömi Hütte, vagy éppen a Michelin-csillagos Borkonyha, akik folyamatosan segítik a Hospice Alapítvány munkáját.

  Ez a pár éve indult kezdeményezés ma már olyan sikeres, hogy egy betegszoba egész éves fenntartását tudja megoldani az Alapítvány és ezzel évente közel 30 gyógyíthatatlan betegnek és családjának segít szakszerű, szeretetteli ápolással, fájdalomcsillapítással, lelki támasszal az élet legnehezebb szakaszában.

  Az alapítvány idén 25 éves, ez alkalomból rendeznek egy születésnapi kerti vacsoráját, ahol az éttermek készítenek egy-egy fogást. A vacsorára itt lehet jelentkezni, ára 20 ezer forint, amelynek teljes összege a Hospice Alapítványt támogatja.