Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Satoru Iwata, a Nintendo 2015-ben, rákban elhunyt vezérigazgatója, korábbi játékfejlesztő és geek-félisten tiszteletére elrejtettek egy nyolcvanas évekbeli játékot a Nintendo Switchben - írja a Kotaku.

  A játékra hekkerek találtak rá, mikor a konzolban lévő kódokat böngészték. Még nyáron fedezték fel, hogy van egy, az ős-Nintendo NES játékainak lejátszására alkalmas program a gépben, amit a kódokban "Flog"-nak neveznek. A kód a július 11-ei dátumra van ráállítva és az is kiolvasható belőle, hogy a konzol két joystickját kell valamilyen formában mozgatni ahhoz, hogy aktiválódjon.

  Az egyik Switch-hekker megnézte alaposabban a kódot és azt látta, hogy a beprogramozott mozdulatsor megegyezik a korábbi Nindendo-vezérigazgató Iwata védjegyévé vált, két befele fordított tenyérrel előremutató kézmozdulatával. A hekker azt is észrevette, hogy a július 11-ei dátum sem véletlen, ezen a napon hunyt el 2015-ben Iwata, aki a nyolcvanas években még játékfejlesztőként dolgozott a cégnek. Ő volt az, aki először be tudta csomagolni a '84-es Golf nevű játék mind a 18 pályáját az akkor még nagyon kicsi memóriával rendelkező NES-kazettára.

  Na, és mi visszafelé olvasva a kód neve, a Flog?

  A hekkerek inndentől már szinte biztosan tudták, hogy a Golf nevű játékot lehet majd aktiválni Iwata halálának évfordulóján, de mivel a Switch folyamatosan a netre van rákötve, ezért nem lehet átverni a dátummal, a kódot csak július 11-én lehet aktiválni.

  Csakhogy a rejtett Golf-kód híre eljutott egy friss Nintendo Switch tulajdonoshoz, akinek még dobozban volt a konzolja. Ő a bekapcsoláskor rögtön eljátszotta Iwata kézmozdulatát, és a várakozásoknak megfelelően elindult a Golf. Videó is van erről:

  A Nintendo egyelőre nem erősítette meg a hírt, de azóta több közösségi oldalon is felbukkantak Switch-felhasználók képei, amint épp a Golfot indítják el a konzolon.

 • A BKK-tól tudtuk meg, hogy a Királyhágó téren kidőlt egy fa délután egy órakor. 

 • Nyáron írtunk róla, hogy az HBO nagyon szeretne sorozatot készíteni a Watchmen című, klasszikusnak számító képregényből. Azóta sem érkezett hivatalos bejelentés arról, hogy ebből lesz is valami, mindenesetre akkor arról szóltak a pletykák, hogy a csatorna Damon Lindelofra bízná a projektet, aki a Losttal lett sikeres, legutóbbi sorozata, a Hátrahagyottak pedig idén pünkösdkor ért véget, három évad után.

  Day One.

  A post shared by Damon (@damonlindelof) on

  Damon Lindelof most megosztott egy képet Instagramján "Day One" ("Első nap") szöveggel, amiből arra lehet következtetni, hogy elkezdődött a sorozat fejlesztése. Egyéb részleteket nem tudni, például, hogy kik ülnek azokban az üres székekben, de ha az HBO engedélyezte a sorozat ilyen jellegű promócióját az valószínűleg azt jelenti, hogy bíznak benne ez nem esik kútba, mint az előző Watchmen projektjük 2015-ben.

  Arról egyébként, hogy egy ilyen írószobai munkát hogyan kell elképzelni a hazai HBO kreatív producere, Krigler Gábor mesélt a Kultrovat podcast adásában.

 • A floridai Jacksonville egyik kórházában alázták az ápolók az újszülötteket. Az egyik nővér Snapchat-fotóján a középső ujját mutatta egy baba felé, és azt írta a képhez, hogy "éppen így érzek ezekkel az apró Sátánokkal kapcsolatban." A posztban egy másik ápoló is látszik, aki pedig éppen egy újszülött kezét rángatva táncoltatja őt, miközben a háttérben 50 cent In Da Club című rapszáma szól. 

  21617531 1904206123163953 1965926300596194664 n
  Fotó: Denisa Shellito / Facebook

  A posztot az egyik ápoló középiskolai osztálytársa észrevette és felháborodottan továbbposztolta Facebookra, írja a Huffington Post. Hatalmas felháborodás követte az ápolók érzéketlenségét. A kórház azonnal azonosította és kirúgta az ápolókat, elfogadhatatlannak nevezve a fotókat.