Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a szentendrei jelenségre, aminél szebbet ritkán lehet látni.

  Történt ugyanis, hogy az ELMŰ behelyezett egy új oszlopot a Kálvária út és a Mathiász utca sarkára, 

  a járda közepére.

  Azóta állítólag körbe is lett aszfaltozva, így viszont babakocsival már nem lehet ott elférni. Kubatovics Áron, a Társaság az Élhető Szentendréért képviselője a Járókelő.hu-n kéri az ELMŰ-t arra, hogy 

  gondoskodjon a tisztességes munkáról, a tisztes járdaszélességről!

  Írtunk az ELMŰ-nek, hátha tudnak magyarázatot adni az oszlopra, amint válaszolnak, frissítjük a posztot.

 • A különleges cipőket a torinói Antonio Vietri hozta létre hosszas kísérletezés után, kifejezetten a Perzsa-öböl országainak divatjához igazítva. Ez nem is meglepő, ugyanis általában az ott élők engedhetik meg maguknak, hogy 

  9 milliót költsenek egy pár cipőre.

  Vietri elmondta, a cipőkben az az igazán egyedi, hogy az arany nem díszítőelem, hanem a cipők fontos része. Az aranycsíkokat kézzel szövik össze, majd bőrhöz varrják őket, hogy a cipők kényelmesek legyenek.

  1490706372 000 N153R
  Fotó: Marco Bertorello / AFP

  Minden darab egyedi, 3D-s szkennerrel van tökéletesen méretre szabva és egyenként 230 gramm aranyat tartalmaznak. Az árban egyébként benne van a helikopteres szállítás, valamint a cipők tokjául szolgáló lakkozott fekete doboz is, de őszintén szólva ennyi pénzért ez már talán el is várható.

 • Váratlanul nagy szolgálatot tesznek a Fejér megyei Szent György Kórház koraszülött osztályán a horgolt polipok – írta a Feol. Az ötlet Dániából indult, a székesfehérvári kórház  az eső játékpolipokat a Koraszülöttekért Országos Egyesülettől kapta, de ma már a kórház több nővére is horgolt színes polipokat, hogy az inkubátorra szoruló, ölelést ezért még egy ideig nélkülöző babák társat kapva megnyugodjanak.

  kv horgolt polip-8
  Fotó: Koppan Viktor Dávid / feol.hu

  „A polipok karjai olyasmi érzetet kelthetnek a kicsikben, mint amilyen a méhen belül a köldökzsinór érintése, tekeredése volt” – mondta a lapnak Andavölgyiné Tóth Márta a csecsemő-, újszülött- és gyermekosztály vezető főnővére. - Nagyon szívesen bújnak hozzá, odahengerednek a polipkarokhoz, beleszuszognak, sok kisbaba rá is fekszik.

 • Russell Crowe (2000) »   »   »   »   »   »   RUSSEL CROOOOWE (2017)