Jeromos
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A TIME képszerkesztői felkutattak néhány helyi fotóst Szíriában, akiknek képei hétről hétre bejárják a világot valamelyik nagyobb hírügynökségen keresztül, és arra kérték őket, hogy mutassák meg azt az egy képet, ami a legnagyobb hatással volt rájuk.

  A válogatás tele van halottakkal, vérrel és szenvedéssel (18), de hát, na, Szíriában 5 éve komoly polgárháború dúl. A fenti fotót készítő Delil Szulejmán például arról mesélt a magazinnak, hogy fél órát állt a nő előtt, aki a bombamerényletben elhunyt bátyját siratta, mert egyszerűen nem tudta levenni róla a szemét.

  Itt tudják megnézni a teljes anyagot.

 • Reggel megkérdeztük olvasóinkat, hogy melyik párt képviselője mondhatta azt a menekültekről, hogy "nem szeretném, ha kigyúrt afrikaiak, muszlimok, bárkik becsengetnének a választóimhoz, helyet követelve".

  11 óra van, úgyhogy ígéretünkhöz híven eláruljuk a megoldást, nem a szavazáson az első három helyet megszerző Jobbik, KDNP vagy a Fidesz politikusa volt; hanem az:

  MSZP-é.

  Egészen pontosan a szocialisták miskolci önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán követte el a mai Magyar Időkben.

  fodor zoltan
  Fotó: miskolc.hu

  Ha rosszul szavazott és ezen most nagyon meglepődött, akkor ajánljuk figyelmébe cikkünket, amiből kiderül, hogy a párt a Fidesz álellenzékévé vált.

 • Rögtön a legelején szeretném leszögezni, hogy nagy öröm látni a 40-es években épült óbudai Árpád Gimnázium lecserélt nyílászáróit, amelyek a III. kerületi önkormányzat és a magyar kormány összefogása nélkül nem kerülhettek volna a helyükre. 

  14468451 10155231534228776 7411471777216185395 o
  Fotó: Varga Mihály / Facebook

  Ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter Facebook-oldalára feltöltött képeket nézegetve bármennyire is megfeszültem, képtelen voltam nem arra gondolni, mennyire nevetséges, hogy a kormány Gazdasági Kabinetjének vezetője ilyen filléres beruházások átadóján (is) pózol, mintha valami nagy dolog történt volna. 

  Persze, az iskolások bizonyára örülnek a nyílászáróknak, és az is elvitathatatlan, hogy a korszerű nyílászárók sokkal hatékonyabbak, mint a kormány eddig bevezetett rezsicsökkentései, de amikor Varga Mihály azt írja Facebookon, hogy

  Óbuda-Békásmegyer önkormányzata és a magyar kormány közös támogatása tette lehetővé

  a nyílászárók megújítását, akkor annak mégis olyan hangulata van, mint ennek a képnek is: 

  14500352 10155231534703776 914396822475652269 o
  Fotó: Varga Mihály / Facebook

  Igazi hamisítatlan "kedves gyerekek, köszönjétek meg a polgármester és miniszter bácsiknak, hogy lecserélték a hetven éves nyílászárókat, így végre nincs olyan hideg az osztályteremben, nem fűtjük feleslegesen az utcát, mindannyiunk, az egész ország közös sikere ez" hangulat. 

 • Egy jól megtermett grizzly-medve látogatta meg az Elk House Farmot Kanadában, miközben élelem után kutatott. A farmot védő kutya megpróbálta elkergetni, de mivel a medve rá se hederített, így végül feladta:

  A kanadai hatóságok már jelezték, hogy a tél közeledtével egyre több élelmet kereső medvére lehet számítani, különösen a hidegebb területeken.