Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A meteorológusok szerint ugyan pánikra semmi ok, a brazíliai Teixeira de Freitas városa felett látott felhő teljesen ártalmatlan, az ott lakókat nehéz volt meggyőzni erről. Valószínűleg egy porfelhőt világított meg úgy a lemenő nap, hogy frászt hozta a emberekre egész addig, míg végül szertefoszlott.

 • Idén is lesz Színházak Éjszakája - ezúttal szeptember 16-án -, amit elég menő módon harangoznak be a szervezők: a The Biebers írt egy kétértelmű számot arról, hogyan tolják ki az éjszakát hajnalig, ami a nyilvánvalón kívül szólhat akár arról is, hogy milyen jó is az éjszakát különféle színházak kulisszái mögött tölteni.

  És a számhoz még egy minden tekintetben az utóbbi olvasatot erősítő klipet is rendeztek egy csomó tehetséges és fiatal színésznő - Lovas Rozi, Borbély Alexandra, Trokán Nóra, Görgényi Fruzsina, Kopek Janka és Eke Angéla - játszik benne, a hátteret meg a budapesti éjszaka és a színházak jelentik. Erről van szó:

 • Sokan szokták azt mondani, hogy utálják a mindenhol fotókat készítő turistákat, köztük vélhetően a múzeumi dolgozók is, a most következő sztori alapján legalábbis biztosan.

  Történt ugyanis, hogy az Essex megyében található Southend kolostor-múzeumában valakik úgy döntöttek, a legjobb képet akkor tudják elkészíteni, ha fogják a gyereküket és beleteszik egy kiállított koporsóba.

  Ez már ugye önmagában nincs rendben, hiszen normális esetben nemhogy nem tesszük bele a gyereket a kiállítási tárgyakba, hanem még hozzájuk sem érünk, a nagyobb probléma azonban az volt, hogy a manőver közben

  le is verték a koporsót, utána meg szépen kisunnyogtak a múzeumból.

  A földön fekvő, összetört koporsót a múzeum dolgozói találták meg, a restaurálásával megbízott Claire Reed pedig elmondta, mielőbb szeretné helyreállítani azt.

  2222?w=1065&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=3d0174fcf429045d64
  Fotó: Guardian

  A koporsót 1921-ben találták meg, benne egy csontvázzal, ami akár egy szerzetesé is lehetett, mivel a kolostort clunyi szerzetesek alapították a 13. században. A homokkő műtárgy az utolsó ilyen és nagyon fontos is, mivel nem rendelkeznek túl sok lelettel.

  Szerencsére a javítása az előzetes becslések alapján nem lesz túl drága, a jövőben pedig teljesen zárt vitrint kap majd, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.

  (Guardian)

 • Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Türkmenisztán, miután átadtak egy több mint 40 méter magas lófejszobrot. Ezt a csodát Asgabatban építették fel egy szintén most elkészült sportparkhoz, ahol hamarosan megrendezik az ázsiai küzdősportok játékát. 

  A türkmén elnök, Gurbanguj Berdimuhamedov nagy sportrajongó hírében áll, és ahogy ez a nagy sportrajongó, általában illiberális elnökök világában lenni szokott, örömmel költi el az adófizetők pénzét olyan impozáns beruházásokra, mint 5000 négyzetméternyi medence vagy éppen egy bazi nagy lófejszobor.

  Türkmenisztánban egyébként egy rakás más rekordot is beállítottak már az MTI szerint:

  • 2015-ben kánonéneklési rekordot döntöttek, amikor 4166-an énekelték el az elnök által megírt türkmén himnuszt;
  • itt található a világ legnagyobb márványból készült épületegyüttese,
  • a világ legnagyobb fedett óriáskereke,
  • a világ legnagyobb kézzel szőtt szőnyege,
  • és a világ legnagyobb zászlórúdja is.

  Van még hova fejlődnünk.