Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sírással küzdő kislány mondott beszédet az amerikai Charlotte város közgyűlése előtt. Ez az a város, ahol rendőrök lelőttek egy 43 éves fekete férfit, akit körözött bűnözőnek hittek. Az áldozat azonban nem volt azonos a célszeméllyel. Az eset után tüntetéssorozat kezdődött a városban, ez a sokadik olyan eset volt, ahol megkérdőjelezhető körülmények között végeztek rendőrök fekete amerikaiakkal. (A jelenségről itt írtunk bővebben.)

  A 9 éves Zianna Oliphant arról beszél, hogy milyen érzés neki feketeként felnőni egy olyan városban, ahol a rendőrök feketéket lőnek agyon.

  Úgy érzem, másként vagyunk kezelve. Nekünk, feketéknek nem kellene ezt éreznünk. Nem kellene tüntetnünk, ha nem bánnának velünk ilyen rosszul. Azért csináljuk, mert csinálnunk kell, a jogainkért

  – mondta. (Guardian)

 • Kedd délután egy endrefalvai családi ház udvaráról elloptak egy autót. A rendőrök forrónyomon beazonosították azt a 24 éves helyi lakost, Sz. Zsoltot, akit az autólopással gyanúsítottak. Kiderült, hogy Zsolt még hétfő éjjel bement a ház területére, és az ott parkoló nyitott kocsiba beült, pénzt keresett benne, de azt nem talált. Ezután a kaput kinyitotta, a kocsit az utcára tolta, és a benne hagyott kulccsal beindította. 

  Zsolt Endrefalva közelében a földutakon közlekedett, majd miután a kocsi lerobbant, fűvel letakarta, azt gondolta, hogy másnap visszaviszi.

  álca
  Fotó: Police.hu

  Az eltakarás nem sikerült tökéletesen, lopás miatt indítottak ellene eljárást.

 • 14520343 1252004474873525 5803418589226375241 n

  Hosszú Katinka megosztott pár fotót az előző olimpiákról, ezek szerepeltek az akkreditációs kártyáján. 

  15 éves volt, amikor az athéni olimpiára kijutott, 2008-ban, Pekingben már a döntőbe várta mindenki 200 és 400 vegyesen, de lemaradt róla. Londonban pedig nem tudott érmet szerezni, pedig világbajnokként érkezett. 2016-ban 3 arany és 1 ezüst lett a jutalma.