Orbán
13 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Imént telefonált be a szerkesztőségbe Barakonyi Szabolcs kollégánk, és elmondta, hogy rácsapott és megbúbolta futás közben egy varjú a Vérmezőn. Sőt egy másik férfit is megtámadott a madár, látszott, hogy valamit véd, és mozgásban lévő emberekre csap le.

  Mivel a közelben van egy játszótér tele gyerekekkel, kollégánk felhívta először a segélyhívót, majd a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot, majd az I. kerületi önkormányzatot, de mindenhol csak pingpongoztak vele.

  Megkérdeztünk egy madárszakértőt is, mennyire szokatlan, hogy egy varjú emberre támad. Nagy Károly, a Magyar Madártani Egyesület csoportvezetője szerint a dolmányos varjúk sok mindenre képesek. Ráadásul költési időszak van, lehet, hogy a madár a fészek körül védte a territóriumát. Végül közölte, hogy a varjútól nem kell tartani, komolyabb sérülést nem okoz.

 • Emlékeztes epizóddal jelentkezett a héten Trónok Harca című sorozat, ilyenkor különösen nehéz megúszni spoilerek nélkül, ha valaki nem naprakész a szériával.

  Most szólunk, hogy ebben a posztban a 6. évad 5. részének végéről lesz szó.

  Történt, hogy kiesett a kilincs a szerkesztőség irodaházának bejáratánál, ezért az üzemeltető egy fával támasztotta ki az ajtót. Ez a igazán magas labda volt Hancunak és Stökinek, a tech rovat két veteránjának, akik megalkották az Index Hodor-emlékművét. 

  Szerte a világon ellepték a lifteket a Hodort ábrázoló fotók. Erről szóló gyűjtésünket a Mémeskút blogon lehet megnézni.

  Ugyanerre a témára egy másik variáció is készült.

 • Elég apokaliptikus idő van az M5-ös autópályán Kecskemét és Félegyháza között, legalábbis a videó alapján, amit egy olvasónk küldött finoman szólva szakad a jég.

  Vigyázzon mindenki magára meg a másikra!

 • A rendőrségre kedd délután érkezett bejelentés arról, hogy egy kisrécsei lakóház udvarán lévő kútból egy kutya nyüszítése hallatszik. A rendőrök kimentek, és kiderült, hogy a házban albérlőként élő nő dobta a saját kutyáját a kútba, mivel új lakóhelyére nem vihetett állatot. A kutyát a katasztrófavédők mentették ki a kútból, majd az állatvédők magukkal vitték. Az 52 éves nő ellen állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás.

  allatkinzas3
  Fotó: Police.hu