Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem nagyon lehet erre mit mondani, a képet köszönjük Midnite_nak.

 • 14524968 10153824064160896 1898263105368266602 o
  Fotó: Zoobudapest.com

  Bejgli, a sörényes hangyász kölyök október ötödikén született meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és már akkor is nagyon cuki volt.

  Népszerűsége azóta is töretlen, az állatkert pedig ennek örömére Hangyász Hetet tart, így a rövid videók segítségével bárki nyomon követheti, mi is történik a kis Bejglivel:

 • Pedig nem nagy dolog, hogy a San Franciscó-i reptér parallel pályáira egyszerre, szinkronban szállnak le utasszállítók, mégis van valami ebben a videóban, ami miatt valami más magyarázatot követel az agyunk. Ilyen az életben tuti nincs, ez trükk, vagy inkább valami játék, de minimum a gyíkemberek vezetik a gépeket.

 • Van öt darab toll egymás mellett. Négy zöld színű és egy sárga, mindegyik pont ugyanolyan fekete színű tintával ír. Válasszon egyet. Ha a zöldet választotta, akkor a The Guardianon közzétett tanulmány szerint Ön jó eséllyel a munkásosztályba tartozik. 

  Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy a teszt nem valami átfogó, perdöntő vagy reprezentatív. A Stanford egyetemen elvégzett kísérlet ugyanis csak 50 embert vizsgált, ráadásul a középosztálybelieknek éppen csak valamivel több, mint a fele választotta a sárga színű tollat (58 százalék).

  A szerzők egyébként azzal magyarázzák mindezt, hogy a középosztályba tartozóknál hangsúlyosabb egyéniség, inkább szembe mennek az árral még az olyan triviális kérdésekben is, mint egy toll kiválasztása. A munkásosztálybéliek pedig inkább a beilleszkedést tartják fontosnak.