Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szó legszorosabb értelmében tette mindezt, ugyanis a harmincéves vietnami nő megkérte egy ismerősét, hogy vágja le az egyik kezét és az egyik lábfejét. 

  A terv nagyszerűnek tűnt: az ismerős és az áldozat kimegy a vonatsínek mellé, ott az ismerős levágja a nő kezét és lábát, majd hívja a mentőket, hogy talált egy nőt a sínek mellett, akit megnyomorított a Hanoiba tartó gyorsvonat.

  A nő azt remélte, hogy ezért megkapja majd a nagyjából 41 millió forintnak megfelelő biztosítását, a vagdosó ismerősnek pedig félmillió forintnyi összeget ígért. A nő azután szánta el magát a nyerészkedő amputálásra, hogy az üzlete tönkrement.

  A biztosításból viszont semmit sem lát majd, mert a rendőrség nem hitte el a sztoriját, a végtagjait elvesztette, és ráadásul börtönbe is kell mennie.

 • Most találtam rá, de a lejátszási adatok alapján még nem hallgatták ronggyá ezt a ritkaságot, a Bonanza Banzai kölni koncertjét, amit Kovács Ákos legendás együttese 1991-ben adott. Érdemes meghallgatni a dobszólót, 18:45-nél kezdődik. A tapsból ítélve nem lehettek nagyon sokan a koncerten, de a közönség dicséretére legyen mondva, hogy kitartottak és még az utolsó számot is megtapsolták. 

 • Azok az olasz tinik, akik 2016. szeptember 15. és december 31. között ünneplik a 18. születésnapjukat, 500 eurót kapnak a kormánytól, hogy a pénzt az általuk választott kulturális termékekre költsék. Mozira, színházra, könyvekre, koncertjegyre, illetve múzeumok és nemzeti parkok belépőire költhetik a pénzt. A születésnapi ajándék nagyjából 575 ezer tizenévest fog érinteni, és 290 millió euróba kerül a kormánynak, de szerintük ez nem kidobott pénz, hiszen a fiatalok művelődésébe fektetik. 

  "Emlékeztetjük őket arra, hogy milyen fontos a kultúra, ami egyrészt fejleszti az egyént, másrészt ez az a szövet, ami összetartja a társadalmunkat" – nyilatkozta Tommaso Nannicini, az olasz parlament titkára.

  A nagykorúvá váló kamaszok majd egy mobilapplikáción keresztül igényelhetik a digitális utalványokat.

  A kormány egy másik, hasonló ajándékozást is betervezett már: 2017-ben tanároknak adnának 500 eurót, amit majd továbbképzésre költhetnek el.

  (Independent)

 • Ismét megjelent a rucaöröm a mártélyi holtág vizének felszínén. A strand területén eddig gereblyével próbálták megtisztítani a fürdőzők részére a területet, de nemsokára raselhálóval is nekiesnek - írja a Délmagyar. A lehalászott rucaörömöt az önkormányzat kertjében komposztálásra használják majd fel.

  rucaorom
  Fotó: Antal Sándor / delmagyar.hu

  És ha mindebből egy szót sem értett, akkor nézzük sorban, mit is jelentenek ezek a szavak: 

  • rucaöröm: vízi növény, ami a páfrányok osztályába tartozik. A kontinentális és mediterrán területeken tápanyagban gazdag, meleg állóvizekben, holtágakban él. Gyengén elágazó rövid szárán két sorban helyekezkednek el úszó levelei, gyökere nincsen.
  • Mártélyi holtág: A Tisza árterében fekvő holtág, Hódmezővásárhelytől 7 km-re Mártély község határában fekszik. A horgászok egyik kedvenc helye, mert gazdag pontyban, kárászban, keszegfélékben, de fogható benne süllő, csuka és harcsa is.
  • raselháló avagy Raschel háló: sűrű szövésű műanyag háló, ami főként az építkezésekről lehet ismerős, mint védőháló. De használják a facsemeték szárainak védéséhez, jégkár ellen, és szélfogóként is. Most pedig a rucaöröm lehalászásához.

  Ugye, hogy ma is tanult valamit? Ha szívesen tanulna még, csak kattintson ide.