Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tovább folytatódik az év egyik legkellemetlenebb cicaharca, Marilyn Manson ugyanis újra odaszólt Justin Biebernek, akit nemrég már leszardarabozott egyszer. A sokkrocker (""sokkrocker"") ezúttal egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy nem szokott lányokkal verekedni, úgyhogy Biebert sem bántja, akinek szerinte annyi esze van csupán, mint egy mókusnak.

  Manson egyébként azért ilyen zabos a tinilányok kedvencére, mert az egyszer azt mondta, hogy ő tette ismét valakivé azzal, hogy a pólójában mutatkozott. Meg mert úgy néz ki, mint egy lány. Ezt az állandóan sminkben mutatkozó rocker valamiért nagyon szereti hangoztatni. (via)

 • – mondhatnám, de azért ez így túlzás lenne. Ezzel együtt tény, nem járok elégszer (soha) Penny Marketbe. Akkor ugyanis tudnám, amire számos olvasóm felhívta a figyelmet: hogy a Gran Finale vécépapír egyáltalán nem valami új dolog, ráadásul egyáltalán nem csak Olaszországban kapható. Hanem, igen, aki figyelmesen olvasott eddig, az kitalálhatja: a Pennykben is.

  Egy olvasóm egyenesen szakértője a terméknek (bár nem is Penny-dolgozó, és nem is a Gran Finalénak dolgozik), így kiderült, hogy „igen jó ár/érték arányú, van rózsaszínű, 4 rétegű verziója (a 4 réteg szerintem túlértékelt, a legtöbb márkánál a rajzlap-érzést közelíti), a kék csomagolású 3 rétegű az igazán szuper termék”.

  Komolyan ki fogom próbálni.

  Más levelekből pedig megtudtam egyébként, hogy létezik a főleg kisbabák popsitörléséhez használt nedves törlők között Happyend márkanév is. Míg vécépapírból az Aldinál Solo elnevezésűt is kínálnak – úgy érzem, az már nagyon messze vezetne, hogy ez a fantázianév hogy is született.

  IMG 3655
 • Igen, a KFC-ről. Persze nem arról, hogy az egyik biztonsági őrük minden ok nélkül megverte a kollégánkat, nem is arról, hogy a KFC sűrű bocsánatot  kért, és nem is arról, hogy a 24.hu utánanézett, hogy nem minden stimmel  az őrző-védő cégnél;

  hanem egy példaként hozta fel a legújabb videójában, ami csak két napja került fel a Youtube-csatornájukra.

  A Last Week Tonight with John Oliver az egyik legokosabb és legviccesebb tévéműsor, Sixx interjúzott is a műsorvezetővel, aki minden részben egy problémás témát jár körbe újságírói alapossággal és rengeteg humorral. A legutóbbi részben az Equifax hitelintézet feltöréséről  beszélt, aminek során 134 millió felhasználó adatait szerezték meg hackerek, és hogy ezt a botrányt milyen rosszul kezelte a cég.

  És aztán eljutott ahhoz a részhez, hogy a bankok számára mi nem ügyfelek vagyunk, hanem mi magunk vagyunk a termékek (az adatainkkal), ami nagyjából olyan, mintha a KFC-ben mi nem a vásárlók, hanem a csirkék lennénk:

  Az már önmagában is egy hatalmas és szomorú véletlen volt, hogy az egész KFC-ügy nem sokkal azután történt meg, hogy Szabó Zoltán kiírta  magából a KFC-függőségét, de az, hogy John Olivernek pont most sikerült felállítania ezt az analógiát, csak a koktélcseresznye a torta cukorbevonatának a habján.

 • Az ENSZ Népesedési Alapjának legfrissebb kutatása szerint

  a világon 214 millió nő nem rendelkezhet a saját testével, tehát nem döntheti el, hogy használ-e valamilyen fogamzásgátló módszert.

  Ebben a családja, a közössége és a vallása mellett sok esetben szerepet játszik a szegénység is - vagyis ha a környezete engedné, akkor sem tudna megvenni a nem kívánt terhességet megakadályozó eszközöket.

  214 000 000 nő annyi, hogy azt elképzelni sem lehet, úgyhogy most mutatok egyet közülük az EPA fotósának jóvoltából:

  Narendra Sresztha ezt a képet egy nepáli faluban, Masztamandaliban készítette. A képen szereplő nőt Pabitra Devi Dzsaiszinek hívják és 29 éves. Négy gyermeket szült a férjének, de a hindu hagyományok szerint most nem léphet be az otthonába, mert menstruál, és ezzel bajt, betegségeket idézhet elő a családtagoknál.

  Havonta 5, évente 60 napig kénytelen egy házától távol lévő kunyhóban kirekesztve élni. A képen szakad az eső, Pabitra pedig arra vár, hogy a családja kiadja számára az ételt.