Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez az öreg szekrény egy Homokmégyen élő idős asszonyé, akinek pénteken szörnyű napja lehetett.

  20172002121935
  Fotó: Police.hu

  46 éves unokája ugyanis ebédtájt rátört, hogy adjon neki pénzt. Amikor nem adott, a férfi dulakodni kezdett vele, majd erőszakkal elvette tőle ennek a szekrénynek a kulcsát, amiből kivett 400 ezer forintot. A nagymama kihívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták az unokáját, majd előzetesbe dugták.

  Attól félek, a nagymama lelki sebei lassabban fognak begyógyulni, mint ahogy a zúzódások eltűnnek a testéről. 

  (Ha nem érti a címet, kattintson ide.)

 • A Duna-Dráva Nemzeti Park egy punkos húzással egy állatfaj ellen uszít a Facebookon, jelesül a cuki szőrös cicuskák ellen. Sajnos nem tudjuk, hogy a szerzőnél mi váltotta ki a passzív-agresszív stílusban írt kirohanást, mindenesetre nemcsak egyetlen bűnös cica, hanem az egész házi macska társadalom a célkeresztjébe került.

  És hogy mi is a bűnük a macskáknak?

  Bármennyire is jól tartjuk, prémium minőségű eledellel kényeztetjük, a macska vadászösztönét a háziasítás nem nyomta el. Sok esetben a gazdik nem is sejtik, hogy doromboló kedvencüknek van egy másik élete is. A házi macskák bizony vadásznak, így rengeteg védett énekesmadár esik áldozatul.

  És ha ez nem lenne elég, akkor itt van

  a kivadult házi macskákhoz kötődő probléma, a vadmacskákkal való kereszteződés. Egyes kutatók szerint a Kárpát-medence vadmacska populációjában már nincsenek genetikailag tiszta egyedek.

  A poszt szerint minderre a megoldás az ivartalanítás, ugyanis

  az ivartalanított kandúrok nem kalandoznak el a vadmacska nőstények után, illetve az ivartalanított házi nőstények sem csábítják a vadmacska kandúrokat pacsmagolási időszakban.

  A szerző szerint ez a felelős állattartás alapja, és csak akkor fogjunk macskatartásba, ha ivartalanítani is tudjuk kedvencüket, mivel

  természeti értékeink, őshonos állatvilágunk nem csorbulhat az emberi felelőtlenség miatt.

  Természetesen nem akarok teljes mértékben a macskák pártjára állni, hiszen mi is többször megírtuk, hogy pihepuha bundájuk mögött egy vérszomjas tömeggyilkos lakik, de abban azért biztos vagyok, hogy nem ők fogják elhozni a világ végét a Kárpát-medencébe. 

 • Amikor megkaptam ennek a hirdetésnek a linkjét Klárától, azzal a szöveggel, hogy egy nagyon klassz újlipótvárosi lépcsőházról vannak benne képek, meg voltam győződve, hogy valamelyik modern, Bauhaus-hangulatú csodáról lesznek benne vásárlócsalogató fotók. De nem!

  01d03246e91d09bcc07e00e568818cb6381d14ce5a wxnh8r.png

  Ennek a háznak a Kresz Géza utcában ugyanis kortárs festményekkel van tele a lépcsőháza. Sőt a bejárattól a gangokig végigvonulnak a képek. Bár nem mindig tudok örülni maradéktalanul az ilyeneknek, itt kifejezetten tetszik, nagyon sokat dob a házon.

  Még több kép a galériában.

 • A képen a szegedi határhoz rendelt rendőrök szombaton kapott kajás pakkjában lévő májkrém látható. 

  májkrém
  Fotó: Olvasónk

  Igen, a májkrém kukacos volt. Amúgy is romlott kajákat kaptak, ebből már áll is a bál, bár itt még nem is a májkrémről volt szó.

  Amúgy itt egy másik kép is, ami jól mutatja, mennyire jól bánik az állam a határ őrzésére rendelt rendőrökkel. A képen a mai ebédjük, párizsis zsömle látható.