László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem is fogom elspoilerezni, mennyit találtak bennük, tessék csak végignézni a videót, és közben elismeréssel adózni a készítője elképesztő mentális fegyelmének, amivel ezt végigcsinálta. Akkor is, ha egy csomó esetben lehet azért vitatkozni azzal, hogy tényleg béna reklámot lát az ember, vagy szépen illeszkedik a filmbe a dolog.

 • A német Finanzen100.de összeszedett néhány tanulságos példát arra, hogy ha valaki irtózatosan, de tényleg irtózatosan gazdag, az akkor sem jelenti feltétlenül a kivagyi rongyrázást.

  • Warren Buffett abban a házban él, amit 1985-ben vett 30 ezer dollárért. Azóta egy kicsit ugyan kibővítette, de most sem egy puccos villáról van szó, hanem egy 557 négyzetméteres, ötszobás házról.
   06EKh2D9gTa5I 2380
   Fotó: Paul Harris
  • Mark Zuckerberg egy Volkswagen Golffal jár. Ha minden lehetséges extrával is szerelik fel, egy ilyen autó akkor sem kerül többe 14 millió forintnál. Zuckerberg nem osztja "a ruha teszi az embert" örökbecsű mondás igazságát sem: általában egy szürke pólóban, farmerban, edzőcipőben és kapucnis pulcsiban jár.    
  • Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója mindig turistaosztályon utazik a repülőgépen. Volvóval jár. Korábbi Volvóit addig használta, amíg azok szét nem estek.  
  • A spanyol Amancio Ortega, a Zara alapítója a Forbes listáján a világ második leggazdagabb embere 74 milliárd dolláros vagyonával. Általában egy fehér ingben és egy szürke nadrágban jár. A 80 esztendős multimilliárdos minden nap a Zara központjának menzáján eszik a többi alkalmazottal együtt.
 • Egy hét múlva Budapesten ad koncertet Madeleine Peyroux francia-amerikai énekesnő, aki Secular Hymns című albumát mutatja be Jon Herington gitáros és Barak Mori bőgős kíséretével.A 43 éves gitáron játszó énekesnő a gospeles, bluesos albumot egy Oxford környéki koraközépkori templomban vette fel, és a vallásos dallok mellett olyan profán művészeket is újragondolt, mint például Tom Waits.

  Peyroux-ot nehéz lenne egyszerűen gospelénekesként besorolni, bár sokat jelent számára a vallás, és a saját bevallása szerint a spiritualitását mindig is a zenében élte meg, stílusában keveredik a jazz, a funky, a blues, sőt még a francia sanzon is. Hogy melyik áll neki jobban, azt mindenki eldöntheti július 4-én a MOMKultban.

 • Oké, nem akármilyen térképről van szó. A Van Eaton Galleries amerikai aukciósház az első Disneyland eredeti, színezett térképét árverezte el, amellyel Walt Disney, a park alapítója az anaheimi létesítmény támogatásáért pályázott 1953-ban.

  K AP20170626108