László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1967. június 27-én éve állították üzembe a világ első ATM-jét, vagyis ma ünnepli félévszázados születésnapját. Az öreg bankautomata egy észak-londoni Barclays fiók oldalában áll, az  ünnepi alkalomból aranyszínű borítást és kis vörös szőnyeget kapott. 

  A bankautomatát egy skót férfi, John Shepherd-Barron találta fel, Anglia után gyorsan elterjedt az egész világon. Jelenleg a legészakibb példány a norvégiai Longyearbyen városban található, a legdélibb pedig a déli-sarki McMurdo kutatóállomáson.

  (Reuters

 • Az internet mai legcsodálatosabb oldala a Poet in Chief, ami egy gombnyomásra generál verset az amerikai elnök Twitter-posztjaiból kiollózott mondatokból. Rímel is, üteme is van, rendesen tartja magát a limerick műfaj AABBA rímképletéhez, értelme mondjuk nincs, de hát általában az alapanyagnak se sok. 

  Interest rates, therefore, to remain low.

  Rush has revolutionized talk radio!

  Entrepreneurs.Set the bar high.

  CNN and MSM is one big lie!

  Figured him out and said no!

  Hát nem gyönyörű?

  (És itt szeretnénk felhívni minden unatkozó magyar programozó figyelmét, hogy Kósa Lajos vagy Németh Szilárd mondataival talán még ezt is lehetne fokozni, csak ki kell tiltani a verselő algoritmusból a Soros-Soros rímpárt, hogy ne fulladjon monotóniába a művészet.)

 • Sok vita van azon, hogy a fociban mik is a legkorszerűbb edzésmódszerek taktikára, gyorsaságra, kapusoknak, ezernyi dologra (már persze ha eltekintünk attól a maximum itthon népszerű állásponttól, hogy minek mondjuk korszerű taktikát gyakorolni egyáltalán, az humbug, csak kiöli a Nagy Magyar Fineszt, a grundon szerzett csodás ösztönöket).

  De abban teljes egyetértés van, hogy más sportokhoz hasonlóan elég magas szintig előnyben lesznek mindig azok, akik többet edzenek, mint akik alig. A foci ráadásul nagy létszámú csapatsport, bőven kevés egyedül jónak lenni, egy csomó extra dologra is szánni kell időt a technikai és az erőnlétbeli gyakorlatokon túl.

  Épp ezért érdekes, hogy mennyit edzettek a most idén az NB I.-ből szégyenszemre kieső MTK-nál. Az ukrán légiósuk ugyanis panaszkodott a klubnál folyó edzésmunkára. Először csak tippeljen, aztán jön majd a megoldás is.

  • 201
   Napi 70 percet. Egy érdeklődőbb tízéves gyerek érdemben többet focizik a lakótelepen.
  • 128
   Napi 30 percet. Lötyögtek egy kicsit, aztán hazamentek, kár volt átöltözni.
  • 110
   Napi két órát. Ha csak heti öt napot edzenek, akkor így már kijön a heti tíz órás edzésmennyiség, amennyit nagyjából egy 12 éves gyerek edz valami jobb csapatnál.
  • 91
   Napi másfél órát, de azt nagyon intenzíven. Ezzel már többet edzettek, mint egy elhivatottabb amatőr, aki akár több csapatban játszik.
  • 42
   Napi 5-6 órát mindennel együtt, mert sztahanovisták, és egyébként is folyton labdáznának, ez az életük.
  • 26
   Napi 3-4 órát, mint Cristiano Ronaldo.

  A megfejtést mondja el maga Tamási Zsolt, az azóta kirúgott edzőjük.

 • 100 milinél több folyadék, sampon, fogkrém - ilyesmiket napi szinten koboznak el a világ repterein, az viszont már csöppet meglepőnek tűnik, hogy simán fel lehet slattyogni egy kilenckilós homárral a kézi poggyászban. 

  A hétvégén a bostoni repülőtéren egy hűtőtáskából került elő az élő gigahomár, aminek a méretén a reptéri személyzet is annyira meglepődött, hogy gyorsan lőttek róla egy fotót, aztán gondosan visszacsomagolták, és mindenki mehetett a dolgára. 

  Az amerikai légi forgalom biztonságáért felelős TSA honlapján külön kitétel van a homárokra, és ebben azt írják, ha gondosan be van csomagolva, akkor felengedik az állatot a gépre, csak előtte vetnek rá egy-két pillantást a biztonságiak. (via)