Emil, Csanád
15 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagy lehetett a döbbenet abban a szerény körülmények közt élő somerseti családban, ahol az ágy alól, egy ócska papírdobozból újságpapírba csomagolva egy Nagy Sándor korabeli arany görög mirtuszkoszorú került elő. Hogy az ókori Görögországban készült ékszer hogyan került a család tulajdonába, senki nem tudja, a tulajdonosok sem sejtették, mekkora kincs lapul az ágy alatti dobozban. A tökéletes épségben fennmaradt antik ékszert júniusban árverezik el, az értékét 100 ezer angol fontra, azaz több mint 40 millió forintra becsülik - ez az árverezés során nőhet is.

 • Ki gondolta volna, hogy ide jut a világ 2016 tavaszán? 

  Ha látott már embert lefagyni, akkor nézze meg mi történt tegnap Halász János Fidesz-szóvivővel, mert ez a pillanat valószínűleg be fog kerülni a történelem 10 legnagyobb lefagyása közé:

  A politikusnál az okozott áramszünetet, hogy sajtótájékoztatójának témája váratlanul megjelent a sajtótájékoztató helyszínén, és megpróbált belekérdezni. 

  Halász a Jobbik offshore-ügyeiről beszélt újságíróknak, a fő téma a Jobbik legbefolyásosabb háttéremberéhez, Forrai Richárdhoz köthető gazdasági koncentrálódás volt egy kis offshore-ozással megspékelve. Az adóparadicsomi kalandokkal vádolt Forrai próbálta zavarba hozni Halászt, és sikerült is, mert a fideszes politikus ahelyett, hogy felvette volna a kesztyűt, inkább Németh Szilárd ATV-s kivonulását is kenterbe verő eleganciával elillant a teremből. 

  Ami igazán érdekes ebben a sztoriban, az a "ha egy pillangó valahol meglebbenti a szárnyát, a világ másik pontján tornádó lesz belőle" effektus zavarbaejtően álspirituális képletének totális bizonyítása. 

  A történet így néz ki: 

  1. Vona Gábor elhatározta, hogy kiteszi Novák Előd szűrét az elnökségből.
  2. A vadló hátán született Novák nem hagyja, és akciót akcióra halmoz, hogy megtartsa pozícióját.
  3. A válaszcsapás jegyében Novák írt egy levelet a Jobbik tagságának, amiben kemény korrupciós vádakat fogalmazott meg Vona köreivel szembe, főleg Forrai Richárdról, akit lényegében a Jobbik oligarchájaként festett le. 
  4. A levél hogy hogy nem kiszivárgott, méghozzá a TV2 hírműsorához. 
  5. Andy Vajna habonyizált tévéjétől persze továbbfutott a sztori a közpénz százmilliókkal kitömött Száraz István-féle Origóhoz, majd másnap, a "tegnapi hírekről" tartott egy sajtótájékoztatót a Fidesz, ahol megtörtént a Halász-Forrai csörte.
  6. Egyik oldalról nézve úgy tűnhet, hogy Habonyék Novák Előd biciklijét tolják, de mivel azt már a Jobbikon belül nincs nagyon hová, inkább az a helyzet, hogy Novák játszik kicsit a Fidesz kedvére a pártja belső egyensúlyát megzavaró kapálózásával. (Függetlenül attól, hogy Forraival kapcsolatban igaza van-e Nováknak vagy sem.)

  A Jobbik küldöttei holnap választják meg a következő két évre az elnököt, aki ellenfél híján nem lehet más, mint Vona, illetve az alelnököket, akik között ott lehetne akár Novák is, de Vona ezt nem fogja engedni. 

  Kérdés, hogy ez volt-e a levonuló kuruc utolsó nagy dobása, vagy vannak még Habonyék pisztolyába szépen illeszkedő tölténye a Jobbik ellen lázadó Nováknak. 

 • Szépen fut a Twitteren az a fotó, amit egy lángoló Lamborghiniről készített egy japán felhasználó a tokiói Eifukucso vasútállomásánál. A baleset néhány órája történt, a tűz pontos oka egyelőre ismeretlen.

  De a nacionalista-kapitalista japánoknak ez nem volt elég. A beszélgetés hamarosan abba az irányba terelődött, hogy mennyire megbízhatatlanok a külföldi autómárkák, és hogy negyvenmillió jenért csak egy ilyen áramvonalas, lángoló ócskavasat adnak. Ez addig tartott, amíg valaki fel nem hívta rá a figyelmet, hogy Japánban évente kábé ezer autó gyullad ki, és ezek között éppúgy vannak Mercedesek és más nyugati márkák is, mint japán autók.

 • villám
  Fotó: Olvasónk

  László nevű olvasónktól kaptunk egy videót.

  Kőszeget ma több hullámban zivatarok érték el. A legszebb villámokat összevágtam egy videóba. A videó 2016.05.27.-én péntek késő délután készült

  - írta. Nézzék: