Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Nem könnyű folyton részegnek lenni. Ha könnyű lenne, mindenki folyton az lenne." Tyrion Lannister

  A skót Edinburghban kinyitott egy Trónok Harca által inspirált ideiglenes kocsma. Az itallapon szerepel több olyan ital is, amit a könyv- és tévésorozat szereplői isznak, például a dorni bor, körtés brandy, vagy az Éjjeli Őrség vezetőjének, a Vén Medvének a fűszeres borát. De meg lehet kóstolni a Hegy nevű szereplőt játszó Hafþór Júlíus Björnsson színész saját vodkáját.

  Ezek mellett olyan autentikus westerosi ételeket is felszolgálnak, mint az egészben sült disznóláb. De lehet kérni a Frey-ház húsos pitéjét is.

  A kocsma persze nem lesz 100 százalékban olyan, mint a Hét Királyság késdobálói, ugyanis a bordélyházak üzemeltetése Skóciában illegális. És az sem valószínű, hogy lehet hitelre inni, miután megígérjük, hogy megfizetjük az adósságunkat és bemondjuk a családnevünk.

  "Minden jobb, ha az ember hasában van egy kis bor." Tyrion Lannister

  A Blood & Wine nevű hely február végéig lesz nyitva.

  (DailyDot)

 • 1981-ben építették a Balkán-hegység 1441 méteres Buzludzha csúcsán az akkori államvezető párt monumentális székházát. A rendszer bukásával az épület is magára maradt, egy bolgár fotós most felmerészkedett és megmutatta mi maradt az egykori épületből: 

 • A kaliforniai Disneyland-ben január 12-15. között rendeztek egy jótékonysági futóversenyt, a Star Wars Half Marathont, ami azért volt különleges, mert az indulók nagyon nagy része nem sima futócuccban vágott neki a versenynek, hanem valamilyen az univerzumhoz illő maskarában.

  A Disney évente több jótékonysági futást is szervez, ezeket a RunDisney néven lehet megtalálni, a következőt Floridában rendezik majd februárban, annak a Disney hercegnők lesz a témája.

 • A teniszben is elkezdődött 2017, az év első Grand Slamje éppen hétfőn rajtolt, Ausztráliában, és mindjárt olyan nevek léptek pályára, mint a világelső Andy Murray vagy éppen Roger Federer és Stan Wawrinka.

  Utóbbi a jelek szerint baromi jó erőben van, bár kicsit mintha még szétszórt lenne, de erről ellenfele, a szlovák Martin Kližan biztosan hitelesebben tudna beszámolni, miután egy labdamenet végén Wawrinka kis híján kivégezte.

  És nem túlzás a kivégzés szó használata, hiszen az ötödik, döntő szettet játszották, az eredmény 4-4 volt, és Kližan nem valószínű, hogy a meccs feladására készült.

  A szlovák mintha tudta volna, hogy esélye sem lesz azt a menetet megnyernie, és amikor visszaadta a labdát, egészen meglepően reagálta le, elkezdett a háló felé sétálni, mintha a strandon lenne. De ebben a sportban az óvatlanság bizony kellemetlen következményekkel járhat, és arra valószínűleg nem számított, hogy a svájci egy gyilkos lecsapással éppen őt fogja eltalálni. Kližan meg összekuporodott és a meccset innen jól el is veszítette.