Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A brit Studioshaw nyerte a skóciai Dundee ipari kikötőterületére kiírt fejlesztési pályázatot. Ez önmagában nem egy nagy hír, főleg hogy a céget tavaly alapította Mark Shaw, Dundee meg ugye nem a világ közepe, nagyjából annyian laknak benne mint Pécsett. Most mégis tele van vele a dizájnsajtó, aminek a legfőbb oka, hogy a nyertes köztérfejlesztési pályázat központi eleme egy drónversenypálya volt.

  Central+View+1500
  Fotó: Studioshaw

  Meg persze van benne sok más ötlet is, amivel felpörgetnék a mostanában leginkább kreatívipart és a kultúrát támogató tengerparti várost. Itt vannak a további részletek.

 • szell-ora
  Fotó: Németh István Emánuel

  Akárhogy is dolgoznak rajta szívvel, lélekkel és jó érzéssel, csak nem akar pár napnál hosszabb ideig egyhuzamban működni a Széll Kálmán téri óra. A leleményes magyarok próbáltak már mindent, odaragasztottak már mindenféle faliórákat, egyszerre tucatnyit is, de a rendszerhibát - a működő órát a téren - szerencsére mindig sikerült hamar kikalapálni.

  Most viszont megérkezett a megoldás, aminél lehetetlen jobbat, szebbet, kifejezőbbet, művészibbet, emberibbet kitalálni, és ami ötvözi a pontos idő luxusát a kortárs performanszművészettel. Ha nem kéne dolgoznom, kiszaladnék egy székkel a Széll Kálmán térre, és egész nap figyelném, ahogyan telik az a rohadt idő. És hogy meddig bírja az ismeretlen, de zseniális művésznő.

  (Köszönjük a képet Németh István Emánuelnek.)

 • Nem megszokott látvány, hogy valaki kiül napozni, lángost, meg hekket enni, esetleg limonádét szürcsölni Óbudán a Fő térre. Főleg nem februárban. De végül is lehet szép az idő akkor is. Mondjuk horgászásra, meg a kajakozásra nem nagyon van épkézláb magyarázat ugyanitt.

  A nem épkézláb viszont az, hogy a FÁK a Rómain csoport tüntetést szervezett az óbudai önkormányzat elé, hogy rábírják a polgármestert:

  lépjen fel az itt élő 55.000 ember biztonságáért és a környék egyedülálló természeti értékéért, a Római-partért.

  Mint közleményükben írják, "Óbuda polgármestere nem nyilvánít véleményt, látszólag nem törődik sem a helyiek védelmével, sem a part sorsával. Az életüket, vagyonukat és a Rómait féltő helyiek ezért elvitték a Római-part hangulatát a polgármesteri iroda elé, hogy felhívják a helyi vezető figyelmét: az ő felelőssége is, hogy milyen megoldás készül a csillaghegyi öblözet védelmére."

  A FÁK a Rómain csoportról és a céljaikról itt tudhattok meg többet.

 • Pedig tök kézenfekvő lett volna, ha már az idei évad elején főszerepet kapott a főgonosz Negan kedvence, a Lucille névre hallgató szögesdróttal kivert baseballütő.

  Az MLB-csapatok mostanában kezdték meg a szezon előtti edzőtáboraikat, nekik küldött egy rakat Lucille-t a marketingosztály, mi pedig csak tapsolni tudunk az ötletért.

  C44UHs2VUAAdXBx
  Fotó: Twitter

  A képen az LA Dodgers sztárja, Yasiel Puig menőzik az ajándékkal az öltözőben, de a Nationals legjobbja, Bryce Harper még a pályára is kivitte magával párat lendíteni.