Emőke
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na persze csak akkor ha indokolt. Épp ma jelent meg egy nagy cikk az Urbanistán a nagyvárosi favágásokról, amiben arra is panaszkodtam, hogy miért nem lehet egy táblán tájékoztatni a lakosságot, hogy ki, mit és miért fog majd csinálni a fával. Ahogy az Ausztriától Kanadáig bevett szokás.

  Nos mint az Klári fotóiból kiderül, van ahol ezt tényleg megcsinálják. Persze bízzunk benne, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni, de ha már kivágják (vagy akár csak ápolják őket), akkor valahogy így kellene arról értesíteni minket, városlakókat.

 • Ma van a meteorológia világnapja, amit az időjárás nálunk méltóképpen szép tavaszi napsütéssel tisztel meg. De nem is ez a lényeg. Tudta, hogy a nyelvújítás korában ezt a csúnya szót is magyarították eleink, és igen szép kifejezést találtak rá. Kár, hogy a meteorológia győzött. Mit gondol, mi volt rá a magyar szó?

  Mit gondol, mi volt a meteorológia neve a nyelvújítás korában?

  • 1068
   légtüneménytan
  • 577
   körlégállagtan
  • 548
   légkörészet
  • 319
   felhészet

    

  A helyes megfejtést nézze meg itt.

 • Sajnos nem úgy, hogy a miniszterelnök barátja rájött, hogy ez mennyire menő lenne, és elintézte a bizniszt, hanem úgy, hogy megvett egy céget, amely korábban megcsinálta a dolgot. 

  Ha így kicsit zavaros, akkor íme névvel-címmel: Mészáros Lőrinc beleugrott most az Opimus Zrt.-be. Az Opimus egyik leányvállalata a régóta működő Euro Generál Zrt., amely az eddigi munkáit referenciaként feltünteti a honlapján. Ott találtuk, hogy Győrben, a Mészáros Lőrinc utcai Lidlt is ők csinálták. Taps.

 • Citrus, jázmin, bergamott? Virágos, fás, friss illatok, ugyan már! Egy parfüm legyen olyan illatú, mint az élet. A teljesen hétköznapi, szürke, jól ismert és jól megszokott élet – állítja egy New York-i cég, a Demeter Fragrance Library. Szerintük a macskaszőr, az eső, a mosoda és a gin-tonic azok az illatok, amiket a mai ember szívesen magára ölt. Az igazán elkötelezett macskaszőrszag-rajongóknak a parfümön kívül tusfürdőt és parfümolajat is ajánl a cég.